A1 besluit met zege op AZ.

Woensdag 11 mei 2011 om 11:07

Met twee zeges hebben de jeugdteams van FC Groningen/Cambuur vandaag de competitie afgesloten. A1 klopte AZ terwijl D3 van ZFC Zuidlaren won.

Bekijk hier de samenvatting van het duel van A1
———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 2-0 AZ A1
Vorige week hadden de A-junioren van FCG zich al veilig gespeeld na een zege in Nijmegen tegen NEC/FC Oss. In het slotduel waren de mannen van trainer Raveneau ook te sterk voor AZ, de ploeg die tweede stond op de ranglijst. De thuisploeg kende een goede start van de wedstrijd. Mark Diemers schoot na zes minuten de bal van dichtbij binnen. De gasten waren voor rust ook gevaarlijk. Zo werd een strafschop geclaimd en eindigde een schot op de paal. Na rust kwam groen-wit nauwelijks meer in de problemen en wist het ook het meeste gevaar te creeeren. Even leek Paulo Francisco te profiteren van een blunder van de Alkmaarse doelman die een bal volledig miste. Even later schoot Nick Bakker de bal voorlangs. Zes minuten voor tijd kon een AZ-speler met rood vertrekken nadat Mark Diemers onderuit werd gehaald. De vrije trap kon maar ternauwernood door de doelman worden verwerkt. In de slotminuut werd Sicco Bouwer in het strafschopgebied onderuit gehaald door de doelman. Arjan Akkerman schoot de elfmeter onberispelijk binnen en zo werd op de laatste speeldag het puntentotaal op 31 gebracht. In de tweede helft werden een vijftal spelers, dat na dit seizoen vertrekt, gewisseld.
scoreverloop | 1-0 Mark Diemers (6.), 2-0 Arjan Akkerman (90.pen.)
opstelling | Stefan van der Lei, Ardavazd Gazarjan (64.Sicco Bouwer), Alim Ozturk (49.Nick Bakker), Jasper ter Horst (49.Atilay Batbay), Lucas Bijker, Pandu Scholte Albers (57.Jesse Renken), Paulo Francisco, Yoell van Nieff, Arjan Akkerman, Mark Diemers, Frederik Specken (57.Henk Bos).
ZFC ZUIDLAREN D1 2-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
De ploeg van trainer Peter Hoekstra won haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen met ruime cijfers. Het eerste half uur was matig maar desondanks namen de gasten wel een voorsprong. In een tijdsbestek van vier minuten waren Nick Heckel en Martijn van Maastrigt trefzeker. Tot ongeveer een kwartier voor tijd bleef het spannend doordat FCG geen afstand van de thuisploeg kon nemen. In de 44ste minuut bracht Daniel Camara Bos het verschil op twee doelpunten. Dankzij goals van opnieuw Camara Bos, Jochem de Vries en Tristan Cooke wist de jongste ploeg van de jeugdopleiding toch nog ruim te winnen van het gedegradeerde Zuidlaren. De eerstejaars D-pupillen zijn in de Tweede Divisie F op een derde plaats geeindigd.
scoreverloop | 0-1 Nick Heckel (14.), 0-2 Martijn van Maastrigt (18.), 1-2 (27.), 1-3 Daniel Camara Bos (44.), 1-4 Jochem de Vries (50.), 2-4 (51.), 2-5 Tristan Cooke (58.), 2-6 Daniel Camara Bos (60.)
opstelling | Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Tommie van de Looi, Armani Mardjoeki, Nick Kassmann, Martijn van Maastrigt, Tristan Cooke, Daniel Teune, Nick Heckel, Daniel Camara Bos, Oege Sietse van Lingen.