A-junioren onderuit in Nike Cup.

Donderdag 16 augustus 2012 om 13:18

In de poulefase van het bekertoernooi voor A-junioren leed FC Groningen/Cambuur een kansloze nederlaag tegen PSV A1.

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 0-3 PSV A1
0-1 (43.), 0-2 (50.), 0-3 (90.)
opstelling FCG A1 Devlin van den Bosch (58.Wieger Sietsma), Hans Hateboer, Thijs Gerlofs, Joost Hommenga (66.Marciano van Leyenhorst), Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Kevin Mennega, Aleksandar Jankovic (66.Burak Saban), Jafar Arias (66.Liban Abdulahi), Tigran Gazarjan (75.Noureddine Boutzamar), Firosan Ademi.
Dat de Groningers pas twee weken in training zijn was in de wedstrijd duidelijk te merken. Toch had ook PSV, zeker in de eerste helft, problemen om voor veel gevaar voorin te creeeren. Pas na achttien minuten viel de eerste mogelijkheid te noteren. Twee spelers liepen elkaar in de weg en bij toeval werd een derde man bereikt. Hij besloot echter over. Even later moest doelman Devlin van den Bosch redding brengen. Het enige wapenfeit aan FC-zijde kwam op naam van Firosan Ademi. Zijn schot ging net naast het doel. Twee minuten voor rust viel toch nog de openingstreffer. Een bekeken schot ging via de paal binnen: 0-1.
De ploeg van trainer Paul Raveneau had zeker goede intenties maar liep wel voortdurend achter de feiten aan. In de 50ste minuut was de defensie niet goed bij de les waarna een Eindhovenaar de bal over de uitkomende doelman Van den Bosch schoot. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. FCG probeerde het wel via afstandsschoten maar was daarin niet gevaarlijk. Na rust moest doelman Van den Bosch geblesseerd het veld verlaten. Invaller Wieger Sietsma zag vervolgens een poging van PSV op de paal gaan maar wist daarnaast ook nog een treffer te voorkomen. Middels een hard schot die via de onderkant lat raak werd geschoten bepaalde de Brabantse ploeg de eindstand op 0-3. Komende woensdag mogen beide teams al op herhaling. Dan staat op de Herdgang de eerste competitiewedstrijd op het programma.
Oefenwedstrijden:
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 3-0 SC HEERENVEEN B1
1-0 Roland Baas (47.), 2-0 Pier Veldman (49.), 3-0 Anton Hekman (78.)
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 10-0 GVAV RAPIDITAS C1
1-0 Jan Hup (1.), 2-0 Ozan Kokcu (2.), 3-0 Arthur Ymele Feudjio (9.), 4-0 Arthur Ymele Feudjio (21.), 5-0 Jan Hup (34.), 6-0 Niels Hylkema (35.), 7-0 Ivan Spijkstra (52.), 8-0 Ruendel Martina (59.), 9-0 Ruendel Martina (60.), 10-0 Arthur Ymele Feudjio (66.)
Op Corpus den Hoorn wonnen de B- en C-junioren beiden hun wedstrijd. Op het kunstgrasveld had de ploeg van trainer Rick Mulder weinig problemen met de stadgenoot. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of er lagen al twee treffers in het mandje. Een zeer eenzijdige wedstrijd waarin de uitslag veel hoger had moeten uitvallen. FCG B1, terug in de eredivisie, speelde tegen Heerenveen B1 meer dan verdienstelijk. Beide teams speelden met veel intensiteit en dat viel te prijzen, zeker vanwege de hitte. Er viel voor beide doelen genoeg te beleven maar het duurde tot de tweede helft voordat gescoord werd. Eerst miste Richairo Zivkovic nog een open kans maar vervolgens scoorden Roland Baas en Pier Veldman vlak na elkaar. Ook de Friezen kregen zeker kansen maar met name dankzij goed keeperswerk konden de Groningers achterin de nul houden. Al met al een nuttige wedstrijd in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd.
UNITED JEUGD CUP
Met FC Groningen/Cambuur D1
Vooraf streefde de ploeg van trainer Hugo om minimaal tweede te worden in de poule maar helaas zat dat er niet in. Desalniettemin blikte de trainer tevreden terug op de eerste dag van het prestigieuze toernooi. In het eerste duel werd de gastheer eenvoudig verslagen. Maar in dat duel had de FC meer kansen onbenut gelaten. Vervolgens volgde een cruciaal gelijkspel tegen het Letse Liepajas Metalurgs. Ondanks een achterstand kwam de ploeg goed terug in de wedstrijd. Kalentjev maakte gelijk terwijl Luka Prljic een strafschop miste. In het slotduel was enkel winst geboden. Helaas ging dat duel verloren door opportunistisch spel van de tegenstander. Morgen spelen de eerstejaars nog drie wedstrijden en mag men geen strijden om de negende plaats, het hoogst haalbare.
Ondanks dat de kwartfinales niet werd gehaald zag trainer Hugo veel potentie in de ploeg. “In alle duels hebben we genoeg kansen gecreeerd. Maar met name de laatste pass ontbrak. Verdedigend moet het wel beter. Te vaak moesten we herstellen en dat was veelal te laat. Daarnaast moeten we achterin meer in de discipline spelen en moeten we leren de juiste positie te kiezen. Maar afgezien daarvan ben ik zeer tevreden. We hebben in alle duels goed voetbal laten zien en ik heb genoten van de strijd en inzet van de spelers.”
FCG 3-0 JSV NIEUWEGEIN (Jearl Margaritha, Lion Kalentjev, Orkun Kokcu)
FCG 1-1 SK LIEPAJAS METALURGS (Lion Kalentjev)
FCG 0-2 KONOPLEV FA
FCG D1 strijdt morgen verder om de plaatsen 9 t/m 16.
BVO-TOERNOOI VRIENDENSCHAAR
Met FC Groningen/Cambuur D3
Op een toernooi voor onder-12 teams heeft FC Groningen/Cambuur D3 genoegen moeten nemen met een zevende plaats. Uit een voorzet van Joshua Sion schoot Remco Balk de FC op voorsprong tegen Lierse SK. Ondanks goed spel aan FC-zijde en veel gecreeerde kansen wisten de Belgen echter toch nog het duel te kantelen. Na een gelijkspel tegen FC Twente, in een duel dat alle kanten op kon, werd Willem II/RKC ruimschoots verslagen. Harold Kwant was goed voor twee doelpunten. Het vierde pouleduel tegen Sparta Rotterdam ging verloren. Het was een terecht verlies tegen een goede ploeg en tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi. In het slotduel tegen FC Den Bosch liet de ploeg het een beetje liggen en verloor het ook ietwat ongelukkig. Daardoor moest men strijden om de zevende plaats. Eindhoven was de tegenstander en met 2-1 ging de zege terecht naar de Groningers. De eerstejaars D-pupillen van FCG hadden slechts drie trainingen erop zitten. Daardoor was de uitvoering nog wisselvallig maar waren de intenties prima. “En ik ben tevreden over de instelling, zowel in de eerste trainingsweek als op dit toernooi,” aldus trainer Bote Talsma.
FCG 1-3 LIERSE SK (Remco Balk)
FCG 0-0 VA FC TWENTE
FCG 3-0 WILLEM II/RKC (Harold Kwant 2, e.d.)
FCG 0-2 SPARTA ROTTERDAM
FCG 1-2 FC DEN BOSCH (Remco Balk)
FCG 2-1 EINDHOVEN (Joris Reiziger, Joshua Sion)