A-junioren laten winst glippen.

Dinsdag 05 april 2016 om 17:49

In de Eerste Divisie Hoog kwam FC Groningen A1 niet verder dan een gelijkspel. De overige jeugdteams behaalden wisselende resultaten.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 1-1 SPARTA R’DAM A1
1-0 Luuk Kuipers (83.), 1-1 (89.)
opstelling FCG A1 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh (63.Luuk Kuipers), Marijn Ploem, Twan Nieboer, Dennis van Duinen, Tom van der Looi, Yassine Zakir (79.Matthijs Hardijk), Gerald Postma, Ozan Kokcu, Daniel Bouman (88.Mehmet Gencer), Joey Salden.
In de strijd om een top-6 klassering verspeelde de ploeg van trainer Peter Hoekstra twee kostbare punten. In een van beide kanten pover duel waren de hoogtepunten voor rust schaars. Twan Nieboer was het dichtst bij een treffer maar op aangeven van Joey Salden kopte hij naast. Na de hervatting begon de thuisploeg goed met een prima mogelijkheid voor Yassine Zakir. Vervolgens kopte Daniel Bouman op de paal. Zeven minuten voor tijd viel de belangrijke treffer alsnog. Vanaf links zette Tom van de Looi voor waarop invaller Luuk Kuipers het beslissende tikje gaf. Toch zat het venijn van deze wedstrijd in de staart want in de slotminuut viel de Rotterdamse gelijkmaker.
PEC ZWOLLE B1 1-0 FC GRONINGEN B1
1-0 (75.)
opstelling FCG B1 Joep van de Haar, Daniel Camara Bos, Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic, Oege Sietse van Lingen, Mees Gootjes, Daniel van Kaam, Kolbeinn Finnsson (57.Ludovit Reis), Sam Crowther (65.Teun Cools), Mark Westra (65.Ousmane Barry), Jhurrey Margaritha.
De B-junioren van FC Groningen leden de tweede nederlaag op rij. De Zwolse opponent besliste laat de wedstrijd. “Dit was een redelijk gelijkopgaande wedstrijd waarin niet veel kansen werden gecreeerd,” vertelde trainer Sander van Gessel. “Wij waren wat meer aan de bal en kwamen via de zijkanten een aantal malen goed door. PEC werd een paar keer gevaarlijk vanuit de omschakeling. Een moment van onachtzaamheid in de as betekende vlak voor tijd de 1-0.”
FC TWENTE C1 5-2 FC GRONINGEN C1
1-0 (12.), 2-0 (20.), 2-1 Giovanni Zwikstra (27.), 3-1 (33.), 4-1 (61.), 4-2 Remco Balk (66.), 5-2 (67.)
opstelling FCG C1 Daan Reiziger, Julian Fluks (59.Romano Postema), Leonel Miguel, Pim Betzema, Thomas Poll, Max Hamelink, Joel van Kaam, Joris Reiziger, Giovanni Zwikstra, Remco Balk, Kian Slor (59.Joshua Sion).
Tegen het hoger geklasseerde FC Twente kon groenwit geen positief resultaat in de wacht slepen. “We speelden een zwakke eerste helft waarin het speltempo te laag was,” zei trainer Bote Talsma. Aanvankelijk speelde het spel zich voornamelijk rondom de middellijn af. Uit een counter kwam de thuisploeg op voorsprong. Doelman Daan Reiziger stopte vervolgens een strafschop. Groningen kreeg best wat kansen maar het waren de Tukkers die de voorsprong verdubbelen. Uit een voorzet van Julian Fluks tekende Giovanni Zwikstra voor de aansluitingstreffer. Talsma: “Na rust hebben we beter gevoetbald en toonden we ook meer agressiviteit. We zetten meer aanvallen op en kregen ook kansen.” Uit goed samenspel bracht Remco Balk de FC nog wel terug in de wedstrijd maar een nederlaag was onvermijdelijk. “Vier doelpunten hebben we te gemakkelijk weggegeven,” zei Talsma. “We konden niet omgaan met het feit dat zij inzakten en van de counter wilden profiteren.”
FC GRONINGEN D1 5-3 FC TWENTE D1
0-1 (8.), 0-2 (16.), 0-3 (20.), 1-3 Luciano Valente (21.), 2-3 Maurilio de Lannoy (35.), 3-3 Sietze de Klerk (42.), 4-3 Rida Ajouaou (49.), 5-3 Maurilio de Lannoy (51.)
opstelling FCG D1 Owen van der Vlag, Milan Drayer, Redzer Veenkamp, Sietze de Kerk, Rob Vegt, Stijn Hensema, Bjorn Meijer, Jesse Glasbergen, Luciano Valente, Maurilio de Lannoy, Rida Ajouaou. Wissels: Emircan Gulge, Revelino Slagveer, Olivier van der Tuin, Liam Tyler, Gilanni Bos.
De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen behaalden een sensationele zege op FC Twente. De ploeg van trainer Arjen Jorritsma keek tegen een 0-3 achterstand aan, rechtte de rug en won uiteindelijk alsnog de wedstrijd. De gasten domineerden voor rust op het middenveld en daar hadden de Groningers geen antwoord op. Luciano Valente scoorde fraai met een schot vanaf de zijkant in de kruising. In het tweede half uur werd alles anders. Dat zag ook assistent-trainer Jeffrey Snijder: “We maakten wat omzettingen en gingen één op één spelen. Het team speelde met geloof en op onze lopende mensen had Twente geen antwoord. De jongens hebben echt voor elkaar gevochten.” En dus ging de FC alsnog met de zege aan de haal. “De jongens waren vandaag fantastisch. Mooi dat het nu de goede kant op valt,” aldus trainer Arjen Jorritsma.
DRACHTSTER BOYS D1 0-4 FC GRONINGEN D2
0-1 Thom van Bergen (23.), 0-2 Thom van Bergen (25.), 0-3 Jayden Plassaer (54.), 0-4 Thom van Bergen (60.)

opstelling FCG D2 Roy Mos, Jorte Geertsma, Maxim Mariani, Xander de Wilde, Milan Schaaphok, Menno Mulder, Nilay van der Ploeg, Jayden Plassaer, Thom van Bergen, David van der Werff, Aaron van de Berg. Wissels: David Brouwer, Wouter Prins, Jay Kuiper, Fofin Turay, Romano Huizinga, Swen Venema.
Ook in Drachten heeft FC Groningen D2 de goede vorm in drie punten weten om te zetten. De Groningers hadden voor rust veel de bal terwijl de thuisploeg het moest hebben van de omschakeling. Daaruit werd het tot driemaal toe gevaarlijk maar gescoord werd er niet. Dat deed de FC wel. Thom van Bergen scoorde vlak voor rust tweemaal en in beide gevallen was Menno Mulder verantwoordelijk voor het voorbereidende werk. Na rust kwam de FC niet meer in de problemen en via nogmaals Van Bergen en een treffer van Jayden Plassaer werd met een ruime zege van het veld gestapt. “Ik vond dat we gaandeweg de wedstrijd de bal steeds beter rond gingen spelen waardoor we steeds vaker een van de vrije mensen op het middenveld konden aanspelen,” zei trainer Byron Bakker.
Teams Locatie Leeuwarden
ACV C1 0-8 SC CAMBUUR C1
0-1 Bart Kooistra (21.), 0-2 Sil Bos (26.), 0-3 Jhondly van der Meer (27.), 0-4 Milan de Koe (32.), 0-5 Jorn Jongsma (37.), 0-6 Milan de Koe (40.), 0-7 Jorn Jongsma (52.), 0-8 Jorn Jongsma (53.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Martijn Ferwerda (51.Koen Kribben), Milan de Koe, Thimo de Jong, Feike Zijlstra (51.Maurice Lap), Jens van der Heide, Kevin de Vries (45.Quinten Lamsma), Sil Bos, Jhondly van der Meer (45.Youri Sletering), Jorn Jongsma, Bart Kooistra (51.Willem de Boer).
SC CAMBUUR D1 2-1 ALMERE CITY FC D1
1-0 Dylano van Dijk (9.), 1-1 (47.), 2-1 Steyn Potma (48.)
opstelling SCC D1 Tom Roorda, Max Faber, Floris Smand, Dylano van Dijk, Jort van der Meulen, Tobias Hoogstra, Stef Tjalma, Daan Visser, Steyn Potma, Niels ten Veen, Milan Smit. Wissels: David Huistra, Xanthi Dijkstra, Dinand Lourens, Milo Postma, Matthias Nartey, Gregory Daraji, Bjarn Zorgdrager, Bas Verbree.