A-junioren in slotfase onderuit.

Dinsdag 28 oktober 2014 om 22:34

In de topper in de Nike Eredivisie verloor FC Groningen A1 nipt met 1-2 van Ajax A1. Met dezelfde cijfers gingen ook de B-junioren ten onder. In Leeuwarden won de onder-14 ploeg van de leeftijds- en opleidingsgenoten van SC Cambuur.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 1-2 AJAX A1
0-1 (24.), 1-1 Kasper Oldenburger (43.), 1-2 (87.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Mohammed Abdoel Karim, Gijs Jasper (46.Gerald Postma), Kasper Oldenburger, Daro Faraj (81.Willem Gootjes), Juninho Bacuna, Ajdin Hrustic, Dennis van Duinen, Pier Veldman.
In een spannende wedstrijd dolven de A-junioren van trainer Peter Hoekstra in de slotfase het onderspit. De eerste kans was voor Juninho Bacuna maar hij schoot voorlangs. In het vervolg van de eerste helft was Ajax de betere ploeg. Na een kwartier spelen spatte een schot uiteen op de paal maar negen minuten later leidde een aanval uit het boekje wel tot de 0-1. De thuisploeg was nauwelijks gevaarlijk voor het doel maar kwam toch op gelijke hoogte. Een voorzet van Kasper Oldenburger belandde via een verdediger en de paal achter de Amsterdamse goalie. Na rust was de FC veel dreigender. Keziah Veendorp raakte met een kopbal de lat terwijl ook Bacuna tot tweemaal toe dichtbij was. Ook de Amsterdammers kregen een aantal goede mogelijkheden. Uit de laatste, een paar minuten voor tijd, wisten ze alsnog de winnende treffer te maken.
FC GRONINGEN B1 1-2 NAC BREDA B1
1-0 Sander de Grote (37.), 1-1 (46.), 1-2 (72.)
opstelling FCG B1 Jan Hoekstra, Tim Riksman, Luuk Kuipers, Daan Wijma, Mathijs Elderman, Nagesh Amatsaleh (72.Jan Hup), Sander de Grote, Mehmet Gencer (60.Ebrar Yildirim), Ibrahim Dumduya (41.Noel Wever), Ozan Kokcu, Dennis Molema (60.Daniel Bouman).
De B-junioren van FC Groningen leden in de strijd om de bovenste vier plaatsen een dure nederlaag. De openingsfase was wel voor de ploeg van trainer Marcel van Buuren. Zo waren in de eerste minuten Ibrahim Dumduya (kopbal) en Sander de Grote (schot in de zestien) dichtbij de 1-0 maar de doelman van de Brabanders redde beide malen. Het spel werd daarna rommelig en voor beide doelen waren er nauwelijks gevaarlijke momenten. Drie minuten voor rust schoot Sander de Grote met een hard schot de Groningers op voorsprong. In de tweede helft was het spel van groenwit teleurstellend. Er werden geen kansen meer gecreeerd en de tegenstander stapte met drie punten van het veld.
VITESSE B2 3-1 FC GRONINGEN B2
1-0 (15.), 1-1 Martijn van Maastrigt (25.), 2-1 (45.pen.), 3-1 975.)
opstelling FCG B2 Joep van de Haar, Givancy Phillips, Tom van de Looi, Daniel Camara Bos (41.Tom Boezerooy), Oege Sietse van Lingen, Mark Westra, Marc Vegter, Daniel Teune (70.Armani Mardjoeki), Jhurrey Margaritha, Martijn van Maastrigt (49.Alagie Jabie), Luke Millar (41.Daphny Phillips).
De onder-16 ploeg speelde een slordige wedstrijd op Papendal en keerde dan ook zonder punten huiswaarts. In de beginfase zag Luke Millar een poging gekeerd waarna de rebound van Jhurrey Margaritha naast werd geschoten. De thuisploeg nam vervolgens de leiding en had de pech dat de paal een tweede doelpunt in de weg stond. Uit een vrije trap schoot Martijn van Maastrigt de gelijkmakende 1-1 binnen en met die stand werd ook gerust. In het tweede bedrijf kwamen de mannen van trainer Sander van Gessel slecht uit de kleedkamer. Een inzet belandde op de hand van Oege Sietse van Lingen die daardoor de rode kaart kreeg. Uit de toegekende strafschop namen de Arnhemmers de leiding. Doelman Joep van de Haar voorkwam een grotere achterstand maar incasseerde in de slotfase alsnog een derde tegentreffer.
VITESSE C1 0-1 FC GRONINGEN C1
0-1 Sammy Crowther (4.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Tapmahoe Sopacua, Ken Raghoebar, Gabriel Fernando, Mees Gootjes, Nick Kleen (25.Mark Jagt), Ashraf Hezam, Sammy Crowther, Mark te Velde (62.Rick Boyer), Werner Bouma (34.Wilko van der Kooi).
De tweedejaars C-junioren hebben ook hun tweede poulewedstrijd in het bekertoernooi gewonnen. Op Papendal werd Vitesse C1 met minimale cijfers verslagen. Al na vier minuten viel de enige treffer van de wedstrijd. Ken Raghoebar veroverde de bal en gaf een steekpass op Sammy Crowther. De aanvaller omspeelde de doelman en bracht groenwit aan de leiding. “Voor rust was het verdedigend prima wat we lieten zien en gaven we geen kansen weg. Zelf konden we echter ook niet of nauwelijks kansen creëren,” vertelde assistent-trainer Byron Bakker na afloop. Ook in de tweede helft was de thuisploeg niet gevaarlijk. Bakker: “De tweede helft werden we iets verder terug gedrukt. Door tot het einde gedisciplineerd te blijven samenwerken in het verdedigen, trokken we de winst over de streep. Maar er is nog genoeg ruimte ons te ontwikkelen. Met name in het opbouwen kunnen we nog verder doorgroeien.”
SC CAMBUUR C2 0-2 FC GRONINGEN C2
0-1 Giovanni Zwikstra (2.), 0-2 Max Hamelink (13.)
opstelling FCG C2 Daan Reiziger, Harold Kwant (59.Joris Reiziger), Leonel Miguel, Pim Betzema, Quinten Anakotta, Max Hamelink (59.Julian Fluks), Gerwin Heidema (52.Sven Jager), Giovanni Zwikstra, Remco Balk, Jules Anakota, Joshua Sion (55.Tariq Lancelot).
De broederstrijd in Leeuwarden leverde drie punten op voor de Groningers. Groenwit kende aan het Kalverdijkje een bliksemstart en stond al na vijftien minuten op een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Giovanni Zwikstra en Max Hamelink. “In de eerste helft waren we beter en ben ik dan ook tevreden. We waren op alle fronten beter en gaven ook weinig weg. We creeerden meer kansen en hadden ook meer moeten scoren,” verklaarde trainer Gerard Wiekens na afloop. Gescoord werd er echter niet meer, ook niet in de tweede helft. Wel kreeg Remco Balk nog een grote kans maar hij miste. Wiekens: “De tweede helft was niet hoogstaand en ook niet boeiend. Teveel passes kwamen niet aan. Maar dit is wel een belangrijke zege om bij de eerste zes te komen.”
DE GRAAFSCHAP D1 1-7 FC GRONINGEN D1
1-0 (2.), 1-1 Joel van Kaam (4.), 1-2 Marshelon Pourier (25.), 1-3 Yannick Hettinga (30.), 1-4 Kian Slor (34.), 1-5 Marshelon Pourier (36.), 1-6 Romano Postema (47.), 1-7 Romano Postema (53.)
opstelling FCG D1 Max Wolfs, Jort Stuiver, Marco Hut, Daan Scholtens, Jimi van Halen, Yannick Hettinga, Joel van Kaam, Job van Dijk, Marshelon Pourier, Jesper de Backer, Kian Slor. Wissels: Tom van der Werff, Corvin Braun, Romano Postema, Nout de Groot, Stein Barkhuis, Tijs Mulder.
FC Groningen D1 zette een belangrijke stap richting een top-4 klassering. In Doetinchem werden de superboeren op een zevenklapper getrakteerd. Toch was het De Graafschap dat snel de leiding nam. Joel van Kaam antwoordde onmiddelijk met de 1-1. “In de eerste twintig minuten waren de teams gelijkwaardig aan elkaar,” zag trainer Arjen Jorritsma. Twee treffers vlak voor rust betekende een ruime voorsprong voor de Groningers en die liep in het tweede half uur steeds verder op. Jorritsma: “Na rust hebben we enkel nog op hun helft gespeeld. De weerstand van De Graafschap was toen gebroken.”
FLEVO BOYS D1 3-1 FC GRONINGEN D2
1-0 (16.), 2-0 (21.), 2-1 Bjorn Meijer (29.), 3-1 (35.)
opstelling FCG D2 Liam Tyler, Rob Vegt, Emircan Gulge, Stijn Hensema, Bastiaan Renkema, Sietze de Klerk, Jamai Bont, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Luciano Valente, Maurilio de Lannoy. Wissels: Milan Drayer, Redzer Veenkamp, Revelino Slagveer, Olivier van der Tuin, Owen van der Vlag, Jesse Glasbergen.
In Emmeloord leed het jongste team van de jeugdopleiding een nederlaag bij koploper Flevo Boys D1. Aanvankelijk waren er kansen over en weer die met name ontstonden vanuit hoekschoppen. Nadat de thuisploeg scoorde uit een afstandsschot en een corner was het vlak voor rust Bjorn Meijer die de aansluitingstreffer maakte. “Waar we de laatste weken een steeds betere uitvoering gaven aan ons spel , konden we daar vandaag geen vervolg aan geven,” zei trainer Bote Talsma. Na rust was de FC wel enkele malen gevaarlijk maar was het juist Flevo Boys dat doel trof. Talsma: “In veel facetten waren we vandaag de mindere. Daaruit moeten we conclusies trekken en de eerstvolgende training weer heel hard mee aan de slag gaan. Een terechte overwinning voor Flevo Boys en complimenten voor hun spel.”
Teams Locatie Leeuwarden
0-1 (2.), 0-2 (13.)
opstelling SCC C2 Tristan Boersma, Robert Polee (36.Kevin de Vries)), Sil Bos, Rik de Boer (36.Feike Zijlstra), Jens van der Heide, Job Zwager (36.Bart Kooistra), Koen Kribben (60.David Kazimier), Pieter Abe de Jong, Chiel Kuiper (62.Thimo Stroop), Mark van der Meer, Kian Visser (36.Deno Alejo).
FC EMMEN D1 3-3 SC CAMBUUR D1
1-0 (2.), 2-0 (8.), 2-1 Milan de Koe (22.), 3-1 (29.), 3-2 Jorn Jongsma (31.), 3-3 Jorn Jongsma (53.)
opstelling SCC D1 Levi de Ron, Andries Venema, Willem de Boer, Milan de Koe, Dylano van Dijk, Jhondly van der Meer, Youri Sletering, Tobias Hoogstra, Jorrit Miedema, Jorn Jongsma, Milan Smit. Wissels: Brett Minnema, Maurice Lap, Quinten Lamsma, Bas Verbree, Steyn Potma.