A-junioren eenvoudig langs FC Twente.

Woensdag 02 april 2014 om 10:33

In de Nike Eredivisie won FC Groningen A1 overtuigend van FC Twente A1. FC Groningen C1 pakte in de strijd tegen degradatie belangrijke punten.

FC GRONINGEN A1 3-0 FC TWENTE A1
1-0 Jafar Arias (43.pen.), 2-0 Roland Baas (48.), 3-0 Pier Veldman (89.)

opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Keziah Veendorp, Roland Baas (73.Youri Schuur), Tolgahan Cicek, Niels Stenekes (81.Jim de Leeuw), Gijs Jasper, Willem Gootjes (46.Thijs Gerlofs), Jafar Arias (65.Reinier de Groene), Liban Abdulahi, Kasper Oldenburger (67.Pier Veldman).
Op Corpus den Hoorn hield het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding drie punten over aan het treffen met FC Twente A1. In de eerste helft waren de hoogtepunten schaars maar wist de thuisploeg toch met een voorsprong de rust in te gaan. Na vier minuten werd een vrije trap van Willem Gootjes eenvoudig gepakt door de Twentse doelman. Met andere spelhervattingen ging de ploeg van trainer Peter Hoekstra ook slordig om.
Tevens ontbrak het aan de laatste pass waardoor kansen uitbleven. Vlak voor rust werd wel doel getroffen. Na een goede aanval over links werd Liban Abdulahi in de zestien gevloerd door de doelman. Jafar Arias benutte beheerst het buitenkansje. Een tweetal schoten van de gasten leverden geen doelpunten op. In de tweede helft startte de thuisploeg doeltreffend. Een hoekschop van Kasper Oldenburger werd door Roland Baas ingekopt.
Niet veel later kopte Liban Abdulahi maar net naast. De Tukkers waren zelden voor het doel van Wieger Sietsma te vinden. Pogingen van Thijs Gerlofs en Reinier de Groene leverden ook geen doelpunten op. Tien minuten voor tijd raakte FC Twente de lat terwijl De Groene in kansrijke positie zijn inzet van de doellijn zag gehaald. In de slotminuut bepaalde invaller Pier Veldman de eindstand op 3-0.
FC GRONINGEN C1 3-1 FC EMMEN C1
0-1 (11.), 1-1 Jhurrey Margaritha (16.), 2-1 Marc Vegter (34.), 3-1 e.d. (44.)

opstelling FCG C1 Joep van de Haar, Armani Mardjoeki (60.Jairzinho Leirissa), Daniel Camara Bos, Luka Prljic, Oege Sietse van Lingen, Tom van de Looi, Marc Vegter (45.Daniel Teune), Mark Westra (60.Marnix Koopmans), Daniel van Kaam, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha.
De tweedejaars C-junioren stegen in de Eerste Divisie A een plaats op de ranglijst na een belangrijke overwinning op hekkensluiter FC Emmen C1. “We begonnen goed aan de wedstrijd maar kwamen desondanks op achterstand na een foutje aan onze zijkant,” zei trainer Hugo Alves Velame. De schade werd echter vlot hersteld. Na een mooie individuele actie tekende Jhurrey Margaritha voor de gelijkmaker. “We hadden de wedstrijd onder controle maar waren aan de bal soms ook wat te onrustig.”
Achterin gaven de Groningers niets weg terwijl vlak voor rust de felbegeerde tweede treffer werd gescoord. Na een een-twee met Daniel van Kaam was het Marc Vegter die groenwit liet juichen. In het tweede bedrijf joeg de thuisploeg op meer treffers. Hugo Alves Velame: “We hadden al snel een derde en vierde treffer kunnen maken. In de zestien ontbrak het bij de spelers aan overzicht.” Toch kwam de 3-1 er toch. Op een lange bal zette Daniel van Kaam een tegenstander onder druk die pardoes de bal in eigen doel schoot.
In de resterende tijd werd niet meer gescoord. FC Groningen C1 klom, mede dankzij het verlies van Almere City FC C1 eerder deze week, boven de degradatiestreep. Uiteraard was de trainer daar content mee: “We hebben op momenten goed gespeeld en de bal goed verplaatst. Na die derde goal voetbalden we gemakkelijker en hebben we ook niets meer weggegeven. Dit is een terechte en belangrijke zege voor ons. We hebben nu alles weer in eigen hand.”