3 punten erbij door winst op PEC Zwolle.

Maandag 02 november 2015 om 10:49

Afgelopen zaterdag heeft FC Groningen met 2-0 gewonnen van PEC Zwolle. De twee doelpunten werden al in de eerste helft gemaakt door Michael de Leeuw en Lorenzo Burnet.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Na vijf minuten spelen versnelde Jarchinio Antonia vanaf de zijkant en gaf een voorzet op Michael de Leeuw, die de bal hard in wist te koppen. Hierna volgden enkele aanvallen van PEC Zwolle die tot niets leidden.
Met een prachtig steekballetje wist Jesper Drost zijn teamgenoot Lorenzo Burnet te bereiken, die met een schot zijn eerste doelpunt voor FC Groningen maakte dit seizoen.
In de tweede helft wist geen van de ploegen meer te scoren.
Door de winst staat FC Groningen nu op de 8e plaats op de ranglijst.
Donderdag 5 november speelt FC Groningen een thuiswedstrijd in de Europa League tegen FC Slovan Liberec. De wedstrijd begint om 19.00 uur.
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle liepen er 14 Junior Club leden met een speler of scheidsrechter het veld op: Yorick Zuur, Jeroen Keuning, Twan Aukema, Lars Veldman, Jens van Dijk, Finn van Dijk, Roy Mos, Anique Potze, Jim van Eerden, Dean van Eerden, Thijs Bos, Elise Landman, Ewout Boonstra en Jasper Zuidema.
In de rust van de wedstrijd namen 5 GWB-leden deel aan de Gasunie Shoot-Out competitie. Niek Wiersum wist met 4 punten de kwartfinale te behalen. De overige deelnemers waren: Jeroen Bleeker, Maurins Boonstra, Domenico Arends en Stijn Lohuis.
Twee leden waren als Junior Reporter aanwezig bij de wedstrijd. Dit waren Max van Hengel en Rogier Kirchhoff. Klik hier om foto’s van de line-up te bekijken. Om foto’s te bekijken van de Shoot-Out en de Junior Reporters, klik hier.