Succesvol maatschappelijk project Sociale Activering krijgt vervolg

28 januari 2020

Stichting FC Groningen in de Maatschappij start dinsdag 28 januari (vandaag) met een nieuwe groep voor het project Sociale Activering. Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Groningen. Vijftien jong volwassenen tussen de 18 en 35 jaar die zich in een uitkeringssituatie bevinden, hebben zich hiervoor aangemeld via hun jongerencoach.

Tijdens het project Sociale Activering krijgen jongeren, die om wat voor reden dan ook de aansluiting met de arbeidsmarkt en of school zijn kwijtgeraakt, de mogelijkheid om dit via voetbaltrainingen en workshops, onder begeleiding van voetbal- en jobcoaches, te verkleinen. De jongeren worden tijdens een traject van zes maanden intensief begeleid. 
 
Het traject, twee dagdelen per week, bestaat naast voetbaltrainingen uit inspirerende bijeenkomsten, uitdagende activiteiten en informatieve sessies. Gedurende het traject gaan de deelnemers gericht aan de slag met hun toekomst en worden er bewuste keuzes gemaakt. Het project heeft de laatste jaren mooie cijfers laten zien. Van de eerdere drie groepen heeft bijna 88 procent van alle deelnemers haar doelstelling gerealiseerd.
 
Doelstellingen met een vervolg op school, via werk, of een werk-leertraject. Maar ook structuur en ritme vinden in het dagelijkse leven behoort bij het traject dat ze doorlopen. Stichting FC Groningen in de Maatschappij werkt bij het project Sociale Activering nauw samen met re-integratiebureau Restart en het UWV. 

Gasterra

Laatste nieuws