St. Antoniusschool wint Gezond Scoren 2017

29 november 2017 / vandaag

St. Antoniusschool uit Sappemeer heeft de vierde editie van het project Gezond Scoren gewonnen. De school klopte middels een quiz de andere finalisten O.B.S. Gieten en O.B.S. De Eshoek uit Annen.

De finale werd gehouden in bioscoop Kinepolis bij het Noordlease Stadion. Gezond Scoren is een maatschappelijk project voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen kinderen stimuleren om (meer) te bewegen en gezond te eten. Met het project wil Stichting FC Groningen in de Maatschappij samen met haar partners bijdragen aan een gezonde samenleving. De selectiespelers Juninho Bacuna en Django Warmerdam waren bij de finale aanwezig.
 
2.000 leerlingen
Het project Gezond Scoren heeft zich dit schooljaar gedurende zes weken afgespeeld in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Er deden dit jaar maar liefst 28 basisscholen mee met in totaal 2.000 leerlingen.
 
Partners
Samen met de partners Menzis, HANNN, Cruyff Foundation, GGD, AVEBE, Siemens, Nijha b.v., Bslim, Makro, Groningse Kredietbank, KVDVK en Plegt-Vos kon FC Groningen in de Maatschappij dit project realiseren. De winnaar van de quiz krijgt een Schoolplein14, een initiatief van de Johan Cruyff Foundation dat als doel heeft alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. De nummers 2 en 3 wonnen een geldbedrag, dat de basisscholen kunnen besteden aan het bevorderen van een gezonde leefstijl in en rondom de school.

Finale Gezond Scoren 2017 (1)
Finale Gezond Scoren 2017 (2)
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws