Programmaleiders FC Groningen voetbalprogramma’s bekend 

20 augustus 2022

FC Groningen heeft in de personen van Zeb Tjie A Njiem, Frank Wolters, Floris van Es en Danny Sims vier programmaleiders voor de (maatschappelijke) voetbalprogramma’s aangesteld. Dit viertal was al bij FC Groningen in dienst, maar de verantwoordelijkheid voor de verschillende beweeg programma's worden nu onderverdeeld. 

Tjie A Njiem krijgt de voetbalactiviteiten die horen bij het programma van de FC Groningen Voetbalschool in zijn takenpakket. FC Groningen is begin vorig seizoen gestart met een open FC Groningen Voetbalschool, toegankelijk voor alle voetballende kinderen tussen 6 en 14 jaar oud. Van Es wordt programmaleider van de Voorselectie. Een selectie bestaande uit gescoute spelers en speelsters die dusdanig is opvallen dat ze naast hun voetbalactiviteiten bij hun eigen amateurvereniging een extra trainingsmoment in de week krijgt aangeboden bij FC Groningen.   
  
Wolters gaat specifiek aan de slag binnen de Scholentour, een maatschappelijk beweegprogramma waarbij FC Groningen het streven heeft alle basisschoolleerlingen in de provincie te bezoeken en te beïnvloeden Meer en Beter te bewegen. Sims wordt verantwoordelijk voor alle activiteiten die vallen onder de vlag FC Groningen Trainen als een Prof. De programmaleiders zullen elkaar ook ondersteunen binnen de verschillende activiteiten en zodanig fungeren als een team dat zich gezamenlijk inzet voor het totale voetbalaanbod in de jongere leeftijdscategorieën.  
 
Uniek voetbalaanbod  
Via de verschillende beweegprogramma's is het voor ieder kind in het verzorgingsgebied mogelijk om in aanraking te komen met de werkwijze van FC Groningen. “We denken als club een uniek voetbalaanbod voor alle kinderen in ons verzorgingsgebied te hebben ontwikkeld,” stelt manager maatschappelijke programma’s Simon Cageling.

“Doordat we zo ontzettend veel kinderen zien, hebben we een enorm bereik. We kunnen impact creëren op maatschappelijk vlak door jeugd met de werkwijze van FC Groningen en de daarbij behorende leerlijnen te beïnvloeden. We zorgen ervoor dat we de nieuwe generatie een beweegrijke toekomst bieden.”  
 
Fulltimers 
De vier trainers zullen fulltime werkzaam zijn bij FC Groningen, waarbij ze ook zullen bijdragen aan een verbinding tussen de maatschappelijke programma's met de Opleiding. "Door de functies iets anders te organiseren, trachten we de doelstellingen vanuit de maatschappelijke afdeling en die van de Opleiding aan elkaar te koppelen," aldus hoofd voetbalontwikkeling onderbouw Byron Bakker.  
 
"Door deze trainers bijvoorbeeld met regelmaat deel te laten nemen aan onze overlegstructuur met de trainers van de onderbouw - en ze ook een aantal dagen in de week werkzaam te laten zijn vanaf Corpus den Hoorn - zullen we alleen al door inhoudelijke kennisoverdracht van- en met elkaar leren, met als doel om alle activiteiten naar een nog hoger niveau te tillen. Door samen te werken, zetten we aan beide kanten in op groei. Met deze organisatorische wijzigingen en het aanstellen van de coördinator scouting onderbouw Valéry Sedoc bouwen we verder aan een stevig fundament op een toekomstbestendige Opleiding.” 

JW2022202313092
Danny Sims
Zeb

Laatste nieuws