De Aanpakkers: Verlenging voor Kjeld

11 november 2022

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten uit het noorden worden een jaar lang gevolgd. 

221109 - Screenshot 2

Donar-basketballer Kjeld Zuidema bereidt zich voor op een Europese wedstrijd. Zelf op het veld mogen staan en zijn eigen banner zien hangen terwijl fans hem toejuichen is een droom die uitkomt vertelt hij in de nieuwste aflevering. Het harde werk van de fanatieke basketballer blijft niet onopgemerkt en hij krijgt een contractverlenging tot 2026. Daarmee is zijn doel nog niet bereikt, Kjeld is klaar om zich verder te ontwikkelen. Doorgroeien, steeds meer minuten pakken en uiteindelijk de top behalen.

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Hoofdrolspelers zijn voetballer Daniël van Kaam, roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken.  

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Laatste nieuws