De Aanpakkers: Ook buiten de lijnen topsportgedrag

31 augustus 2022

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder Daniël van Kaam worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden. 

220831 - Screenshot 4

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken. 

Markus Held
Ook buiten het volleybal seizoen leeft Markus Held voor zijn sport. Zo blijft de spelverdeler van Lycurgus doortrainen in de gym en speelt hij beachvolleybal. Om inspiratie op te doen bekijkt Held geregeld beelden van andere spelverdelers, zoals de Argentijn Luciano De Cecco. Zijn status als topsporter bepalen de keuzes in zijn dagelijkse leven en de druk die bij topsport komt kijken, ziet Held niet direct als negatief. “Het laats zien dat je bezig bent met iets waar je veel om geeft,” aldus de volleyballer. 

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Laatste nieuws