De Aanpakkers: Aan de voet van de berg

24 augustus 2022

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit beweegprogramma wil de Trots van het Noorden samen met diverse andere topsportorganisaties en partners Noord-Nederland aanzetten om letterlijk in beweging te komen. De ‘Aanpakkers’ is één van de projecten waarbij de inspirerende waarde van topsport wordt ingezet richting een breed publiek. Zes talenten, onder wie middenvelder Daniël van Kaam worden een jaar lang gevolgd. Volg deze Aanpakkers en leer ze kennen nog voordat alle dromen werkelijkheid worden. 

220824 - Screenshot Melanie

De deelnemende topsportorganisaties als FC Groningen, Donar, Lycurgus en Topsport Noord lanceerden in samenwerking met partners Gemeente en provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Topsport Talentschool, Stichting Bea en Meer en Beter Bewegen halverwege januari het initiatief de ‘Aanpakkers’. Topsport inspireert en FC Groningen wil graag haar maatschappelijke rol pakken. Niet voor niets heeft de Trots van het Noorden de maatschappelijke ambitie uitgesproken om bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied op te willen lossen. 
  
Naast Van Kaam spelen roeister Louise Liemberg, basketballer Kjeld Zuidema, atlete Britt Weerman, volleyballer Markus Held en handbikester Melanie Helweg de hoofdrol in de documentairereeks. Per sporter worden zes minidocumentaires en veel andere content geproduceerd. De vorige afleveringen zijn hier terug te kijken. 

Melanie Helweg 
Melanie Helweg heeft van handbiken een van de prioriteiten van haar leven gemaakt. Ze werd als jong meisje door Eric Helmantel – sportstimuleringsmedewerker bij het UMCG aangespoord te gaan sporten. Toen de training voor de 4Mijl jaren geleden fysieke ongemakken opleverde, werd gezocht naar een alternatief voor Melanie om meer en beter te blijven bewegen. Eric kwam met de suggestie te gaan handbiken. Hij is ongelooflijk trots hoe Melanie zich als sporter en mens heeft ontwikkeld en is gegroeid. In deze aflevering van De Aanpakkers wordt teruggekeken op het moment dat Melanie start met haar sport. Terug naar waar de route naar het uiteindelijke doel begon. Terug naar de voet van de berg.  

Volg de Aanpakkers via YouTube, Instagram en Facebook.  

Laatste nieuws