string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Laak: ‘Toch wel verrast’.

Woensdag 11 november 2009 om 17:09

Aanvoerder Koen van de Laak laat in een eerste reactie weten dat de spelersgroep van FC Groningen toch wel verrast heeft gereageerd op het aanstaande vertrek van trainer Ron Jans.

“We werden woensdagmiddag bij elkaar geroepen in de kleedkamer en toen maakte de trainer en de club het nieuws bekend”, aldus Van de Laak. “Zijn aanstaande vertrek komt voor velen toch wel als een verrassing. Ik had zelf ook niet het idee dat hij aan zijn laatste seizoen bij de club bezig zou zijn. Aan de andere kant kun je stellen dat na acht seizoenen FC Groningen het ook een keer tijd zou kunnen worden voor iets nieuws. Daar heeft Jans nu voor gekozen en dat moeten we respecteren.”
Respect en begrip
Van de Laak is één van de spelers die al diverse jaren met Jans samenwerkt en precies weet wat hij aan de langstzittende trainer in de Eredivisie heeft. “Ik ben nu aan mijn vijfde seizoen bezig in Groningen en in die periode zijn de incidenten op één hand te tellen. Dat betekent dat er altijd wederzijds respect en begrip voor elkaar is geweest. Jans is een menselijke trainer en we werken nog altijd naar volle tevredenheid met elkaar. We moeten nu afwachten wie zijn opvolger zal gaan worden. Wij gaan in ieder geval  met elkaar het seizoen zo succesvol mogelijk afsluiten.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard