string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Tegen AZ revanche nemen op onszelf’.

Dinsdag 01 oktober 2013 om 14:23

In de 448ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de met 5-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Twente, kijkt hij vooruit naar de thuiswedstrijd tegen AZ en spreekt hij zijn bezorgdheid uit over geuite spreekkoren.

“We hebben afgelopen zondag tegen FC Twente gefaald en op diverse fronten letterlijk en figuurlijk een dikke nederlaag geleden. Op het veld in Enschede werd de ploeg op alle fronten afgetroefd. Tegen de 5-0 nederlaag was niets in te brengen en dat heeft iedereen, die een groen-wit hart heeft en betrokken is bij FC Groningen, onaangenaam verrast en een beroerde zondag en maandag bezorgd.”
Beschamend
“Ook buiten het veld hadden we een beschamend optreden. Eén persoon in het gastenvak kon voor de aftrap van de wedstrijd niet het fatsoen en het respect opbrengen om zich aan de één minuut stilte te houden, die werd gehouden ter nagedachtenis van drie overleden Twente-mensen. Wij hebben dit met afschuw geconstateerd en dit gedrag is voor ons als club onacceptabel. Wij hebben in Enschede direct onze excuses voor dit beschamende gedrag overgebracht aan de collega’s van FC Twente. Wij zijn druk doende uit te zoeken wie de persoon in kwestie is.”
“De wijze waarop we ons in de Grolsch Veste hebben gepresenteerd is des te zuurder als je weet dat FC Twente – FC Groningen met 380.000 kijkers de best bekeken voetbalwedstrijd op FOX Sports Eredivisie van het afgelopen weekend was. In totaal stemden er op de voetbalzender 970.000 kijkers af op de negen wedstrijden in de Eredivisie. Overigens hebben er in de hele maand september in totaal 2,4 miljoen unieke mensen naar FOX Sports gekeken. Hiermee blijft de voetbalzender ook in het nieuwe seizoen veruit het best bekeken premium kanaal van Nederland.”
Rode kaarten
“Getuigen van de wedstrijd tegen FC Twente hebben ook de rode kaart voor Johan Kappelhof gezien. Naar onze mening onterecht. Hoewel er fysiek contact was tussen de spelers, was er in onze ogen geen sprake van een overtreding en dus geen strafschop en geen rode kaart. Dit is echter al wel de vijfde veldverwijzing, die wij dit seizoen hebben moeten incasseren. Dit zou kunnen duiden op ondisciplinair gedrag of op het feit dat wij ruw en onsportief spel hanteren. Wij willen afstand nemen van het beeld dat zou kunnen ontstaan.”
“Als je naar de vijf rode kaarten kijkt, hebben die allemaal een eigen verhaal en zijn zeker de drie rechtstreekse rode kaarten zwaar gestraft. Wat we onszelf daarbij moeten verwijten en aanrekenen is dat de scheidsrechter in de gelegenheid wordt gebracht een rode kaart te trekken. De beelden en de verklaringen, die hierover worden opgesteld door alle betrokkenen, zijn vervolgens niet voldoende ontlastend en dit geeft ons te weinig juridische mogelijkheden tegen de veldverwijzingen protest aan te tekenen.”
Met de handen gebonden
“We zitten in dat geval met de handen gebonden en moeten noodgedwongen toestaan dat er schorsingen volgen uit de uitgedeelde rode kaarten. Maar dat we het hiermee zeker lang niet altijd eens zijn, mag dus ook duidelijk zijn. We voelen ons in die gedachte ook wel enigszins gesterkt als je je bedenkt dat uit vier van de vijf rode kaarten slechts één wedstrijd schorsing is gevolgd en uit die andere twee duels. Zouden we inderdaad een onsportieve ploeg zijn zonder enige discipline, dan zouden de uitsproken straffen voor de rode kaarten veel zwaarder zijn uitgevallen. Uiteraard moeten we wel zien te voorkomen, dat dit soort situaties ons dit seizoen nog vaker gaan overkomen.”
Revanche
“Zondagmiddag kunnen we in eigen huis tegen AZ revanche op onszelf nemen. In de voorgaande thuiswedstrijden was de sfeer in Euroborg prima en de afloop van de wedstrijden eveneens. We zijn dit seizoen voor eigen publiek nog altijd ongeslagen en die reeks willen we ook in de volgende twee thuisduels met AZ en PSV overeind houden. We kunnen daarbij de steun van onze aanhang als vanouds goed gebruiken. Voor de wedstrijd tegen AZ, die om 14.30 uur begint, zijn nog voldoende kaarten verkrijgbaar en bij de aanschaf ervan gelden geen restricties.”
Collecte
“Voor de wedstrijd tegen AZ zal het Fonds verstandelijk gehandicapten een collecte houden bij het stadion. Dit goede doel wil bereiken dat onze samenleving mensen met een verstandelijke handicap niet alleen beoordeelt op hun beperking. Het Fonds verstandelijk gehandicapten steunt projecten, die het mogelijk maken talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Ook mensen met een verstandelijke beperking willen niets liever dan erbij horen, naar school gaan, sporten en koken. Dagelijkse dingen die voor de meeste mensen als vanzelfsprekend zijn, maar waarbij zij hulp en steun van anderen nodig hebben.”
Zorg
“Een punt van grote zorg voor ons is het feit dat we ons moeten verantwoorden voor ongeoorloofde spreekkoren vanuit het gastenvak bij de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De KNVB heeft ons gevraagd hierover tekst en uitleg te geven. Indien de voetbalbond ons in staat van beschuldiging stelt en hierover een straf uitspreekt, dreigen wij een uitwedstrijd zonder publiek te moeten spelen. Dit heeft te maken met eerdere incidenten bij uitwedstrijden, waarbij wij een voorwaardelijke straf opgelegd hebben gekregen. Het maakt eens te meer duidelijk dat ongeoorloofde spreekkoren supporters en club treffen en duperen.”
Activiteiten
“Ook deze week staan er buiten de voetbalwedstrijden weer de nodige activiteiten op het programma. Zo vindt van donderdag tot met zaterdag het Energy Expert programma 2013 van Essent plaats in Groningen. Collega-directeur Robbert Klaver zal hierbij op vrijdag een lezing in Euroborg verzorgen. Ondergetekende zit vrijdagavond in een voetbalforum bij VV Zevenhuizen.”
FC Journaal
“Deze week wordt ook de eerste uitgave van het vernieuwde FC Groningen Journaal verspreid. Het huisorgaan van de club – dat dit seizoen vier keer zal verschijnen – wordt onder meer verspreid in de gemeenten Groningen, Haren, Winsum, Bedum, Delfzijl, Appingedam, Hoogezand en Assen. De totale oplage van het FC Groningen Journaal is voor deze editie meer dan 200.000 exemplaren. Mocht u de krant niet ontvangen, dan kunt u een gratis exemplaar ophalen in de Fan Corner Groningen bij Euroborg of de digitale versie één dezer dagen lezen via deze website.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard