string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Standaardsituaties nekken FC bij PEC.

Zaterdag 08 november 2014 om 21:58

FC Groningen heeft zaterdagavond in Zwolle met 2-0 verloren van PEC. Beide goals kwamen voort uit standaardsituaties. In de slotfase kreeg Tomas Necid van PEC Zwolle nog een rode kaart.

In Zwolle stond Danny Hoesen na een wedstrijd afwezigheid weer aan de aftrap en begon Dino Islamovic vanaf de bank. De overige tien namen stonden afgelopen weekend in de basis in het gewonnen thuisduel met NAC Breda.
In eigen huis pakte Zwolle tot dusver 13 van de 17 wedstrijdpunten en de ploeg van trainer Ron Jans begon ook nu goed aan de wedstrijd. Een vrije trap van de rechterkant van de voet van Bart van Hintum werd door Johan Kappelhof in eigen doel gewerkt, terwijl de stadionspeaker het doelpunt cadeau gaf aan Ben Rienstra: 1-0.
Ook het daaropvolgende kwartier was het overwicht voor de thuisclub. Na ongeveer twintig minuten kroop Groningen uit zijn schulp en waren er mogelijkheden voor Michael de Leeuw, Jarchinio Antonia en Danny Hoesen. Aan de overzijde van het veld was Necid veruit de gevaarlijkste man aan de kant van de thuisclub. Hij kreeg drie mogelijkheden om de score te verdubbelen.
In het derde kwartier ging het spel op en neer. Een inzet van Sainsbury van zo’n veertig meter en enkele hachelijke momenten voor het doel van Sergio Padt werden afgewisseld met mooie kansen voor achtereenvolgens Hoesen en Tjaronn Chery. Beide keren kon doelman Warner Hahn redding brengen namens de thuisclub.
In de tweede helft keerden dezelfde 22 spelers terug op het veld en was de eerste wissel er een van de kant van de gasten uit Groningen. Op dat moment was de score al gewijzigd. De tweede goal had grote gelijkenis aan de eerste treffer. Ook nu ging er een overtreding van Yoëll van Nieff aan vooraf. Opnieuw was Van Hintum de nemer. Deze keer werd de bal bij de tweede paal terug gekopt door Trent Sainsbury en vervolgens binnen gewerkt door de Tsjech Tomas Necid.
FC Groningen moest nu een marge van twee zien weg te werken en kreeg in het resterende halfuur nog kansen in de personen van Danny Hoesen en Michael de Leeuw. Ondanks een drietal aanvallende wissels (Mimoun Mahi, Dino Islamovic en Arjen Hagenauw kwamen) wist de FC niet meer de aansluitingstreffer te produceren.
En dus werd het ook nooit meer echt spannend in het IJsseldelta Stadion. Verhit werd het nog wel toen Jarchinio Antonia in eerste instantie moest opspringen voor een wilde tackle van Necid en de Tsjech vervolgens een kopstoot wilde uitdelen. Kuipers zond de maker van 2-0 heen. Ron Jans gaf Necid nog een flinke slinger aan de arm.
Bij PEC Zwolle kwamen oud FC’ers Joost Broerse en Stef Nijland nog binnen de ploeg in de slotfase. Doelman Warner Hahn werd door de thuisploeg tot Man of the Match uitgeroepen. Met zijn cruciale reddingen op de schoten van Hoesen en Chery een logische keuze. Komend weekend is er door interlands geen Eredivisievoetbal. Op zondag 23 november hervat de FC de competitie met een thuiswedstrijd tegen koploper PSV. Dat duel begint om 12.30 uur in Euroborg.

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer (87′ Hagenauw), Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia, Hiariej, Kieftenbeld (80′ Islamovic), Chery; De Leeuw, Hoesen (65′ Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Lindgren, Baas, Bijl.
Opstelling PEC Zwolle
Hahn, Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum, Lukoki (92′ Nijland), Saymak (80′ Brama), Drost (88′ Broerse), Rienstra, Thomas, Necid.
Rest bank: De Jong, Karagounis, Ehizibue, Lam.
Toeschouwers: 12.420
Scores: 5′ Kappelhof (eigen doelpunt) 1-0, 58′ Necid (Sainsbury) 2-0
Scheidsrechter: Kuipers
Overige officials: Van Roekel, Zeinstra, Gerrits
Rode kaart: 78′ Necid
Gele kaarten: 54′ Van Polen, 57′ Van Nieff, 64′ Kieftenbeld, 86′ Drost, 89′ Botteghin

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard