string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Stadsderby tegen Be Quick 1887.

Woensdag 28 augustus 2013 om 16:12

FC Groningen speelt woensdag 4 september een oefenwedstrijd tegen stadgenoot Be Quick 1887. De stadsderby tussen de Eredivisionist en de Groninger Topklasser in Stadion Esserberg begint om 19.00 uur.

FC Groningen en Be Quick 1887 willen de stadsderby graag nieuw leven inblazen en daarbij de onderlinge banden tussen beide clubs aanhalen. Beide clubs, die op het hoogste niveau van hun klasse in Nederland voetballen, zijn met elkaar in gesprek om van deze wedstrijd een jaarlijkse traditie te maken. De opbrengst van de stadsderby komt ten goede aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij voor het organiseren van diverse maatschappelijke projecten in het verzorgingsgebied van beide clubs.
Kaartverkoop
De prijs voor een toegangskaartje is 2 euro. Er is alleen kaartverkoop op de dag van de wedstrijd aan de kassa’s op het sportterrein van Be Quick aan de Rijksstraatweg. Om 17.30 uur opent Stadion Esserberg de poorten en is er onder meer een Kidsplein ingericht voor de jeugd. Eerder op de middag zal er een jeugdclinic plaatsvinden op de velden van Be Quick. Ook is er voorafgaand aan het oefenduel een buffet voor sponsors van FC Groningen en Be Quick 1887, waarbij de baten eveneens ten goede komen aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard