Recordreeks ten einde door verlies in Den Haag.

Zondag 24 augustus 2014 om 16:53

FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-0 verloren. Hierdoor kwam de recordreeks van de Trots van het Noorden ten einde en blijft deze steken op acht Eredivisie-zeges op rij. Nieuweling Mimoun Mahi maakte in Den Haag als invaller zijn debuut voor FC Groningen.

Hoewel verschillende spelers de afgelopen week vanwege lichte klachten een training moesten overslaan, kon trainer Erwin van de Looi in Den Haag beginnen met dezelfde basisopstelling als vorige week tegen Heracles Almelo. Roland Baas nam de plek op de reservebank in van de afwezige Martijn van der Laan. Aanwinst Mimoun Mahi begon eveneens voor het eerst op de bank.
De eerste helft kenmerkte zich door de gesloten defensies, waardoor het voor beide ploegen moeilijk was echte kansen te creëren. FC Groningen noteerde na ruim acht minuten de eerste mogelijkheid toen Nick van der Velden, via een een-tweetje met Danny Hoesen, voor de keeper kwam te staan. Het schot van de FC’er was echter niet krachtig genoeg om het de doelman echt lastig te maken.
FC Groningen kreeg vijf minuten later de grootste kans van de eerste helft. Rasmus Lindgren schepte de bal achter de verdediging van ADO Den Haag richting de snelle Jarchinio Antonia. De buitenspeler dribbelde naar binnen en besloot voor eigen succes te gaan. Met zijn linkerbeen kreeg hij de bal niet in het vijandige doel.
ADO Den Haag was via oud-FC speler Mitchell Schet gevaarlijk toen hij uit een voorzet vanaf de linkerkant, vlak voor het doel van doelman Sergio Padt, over schoot. Beide ploegen probeerden het daarna nog van afstand via Yoëll van Nieff en Roland Alberg, maar dat leverde niet echt gevaar op.
Na de rust ging de wedstrijd verder met twee ploegen die naar een opening zochten. FC Groningen leek deze het eerste te hebben gevonden via Tjaronn Chery. De middenvelder had Antonia aan de linkerkant weggestuurd en sloot snel bij waardoor hij de bal snel weer terug kreeg. Zijn inzet ging echter net naast.
Aan de andere kant was het enkele minuten later wel raak. FC Groningen had moeite de bal weg te krijgen en middenvelder Thomas Kristensen kon door het midden vlak voor doelman Padt opduiken. Beheerst schoof de Deense Hagenees binnen, 1-0.
Tjaronn Chery was na ruim een uur spelen dichtbij de gelijkmaker, maar vond, niet voor het eerst in de wedstrijd, de Haagse doelman op zijn pad. Via invallers Dino Islamovic en Michael de Leeuw probeerde de FC de gelijkmaker te forceren. De Trots van het Noorden kreeg de grootste kans via De Leeuw, die door Chery was weggestoken en alleen op sluitpost Hansen af kon. Oog in oog met de keeper schoot de invaller op de voeten van de doelman.
Mimoun Mahi maakte ruim tien minuten voor tijd zijn debuut voor FC Groningen. Enkele minuten later kwam de thuisploeg op 2-0 nadat Michiel Kramer een lange bal van Alberg in een keer over de uitkomende keeper speelde. FC Groningen gaf niet op, maar kreeg vijf minuten voor tijd de genadeklap. Wederom was het Alberg die Kramer vond, de spits omspeelde de Groningse doelman en schoof de 3-0 binnen.
Door het verlies in Den Haag komt er een einde aan de ongeslagen recordreeks van FC Groningen. Volgende week zondag wordt Ajax in Euroborg ontvangen. Deze thuiswedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling ADO Den Haag:
Hansen; Malone, Kanon, Kristensen, Jansen (`89 Ebuehi), Meijers, Van Duinen, Schet (`88 Houtkoop), Alberg (`88 Bakker), Kramer, Zuiverloon.
rest bank ADO Den Haag: Zwinkels, Buwalda, De Vlugt en Owobowale.

Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Kieftenbeld, Chery, Lindgren (`69 De Leeuw); Van der Velden, Hoesen (`59 Islamovic), Antonia (`77 Mahi).
rest bank FC Groningen: Van der Vlag, Hateboer, Baas en Saban.
Toeschouwers: 10214
Scores: ’56 Kristensen (Malone) 1-0, `82 Kramer (Alberg) 2-0, `85 Kramer (Alberg), 3-0.
Scheidsrechter: Liesveld
Overige officials: Diks, Janson, Martens