string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Linssen: ‘Goede weg ingeslagen’.

Zondag 07 februari 2016 om 18:06

Bryan Linssen zorgde met een afgemeten voorzet dat een goedlopende aanval in de eerste helft doeltreffend werd afgerond. De aanvaller was na afloop blij met de overwinning op Cambuur. Voorafgaand aan de wedstrijd nam Euroborg afscheid van Tjaronn Chery die met zijn dochter aan de hand een ereronde liep.

Linssen speelde zondag zijn 200ste wedstrijd in het betaalde voetbal en bracht de maker van 1-0, Michael de Leeuw, in de eerste helft via een schitterende individuele actie in stelling. “Ik nam de bal aan, draaide open en alles pakte goed uit,” lacht Linssen. “Het is de assist die de goal mooi maakt en dat is wel lekker. Helaas mis ik zelf al een paar weken de kansen om te scoren.”
Enkel
Linssen werd in de slotfase van de wedstrijd gewisseld en kwam niet helemaal ongeschonden uit de strijd. “Ik ben vorige week uitgevallen met pijn aan beide enkels en mijn enkel werd in de tweede helft ook weer wat stijf. Voor rust voelde ik het niet, maar na de pauze kreeg ik weer wat last en dan merk je dat ook in je spel. Maar we hebben vandaag met 2-0 gewonnen van Cambuur, dat is belangrijk en hebben nu weer een hele week de tijd om fit te worden.”
FC Groningen behaalde na de winterstop acht punten uit vijf wedstrijden waarvan zes uit de laatste twee duels. “We zijn de goede weg ingeslagen en dat geeft vertrouwen. We mogen dan ook niet ontevreden zijn.”
Chery
Voorafgaand aan het treffen met Cambuur nam Euroborg officieel afscheid van Tjaronn Chery. De middenvelder verhuisde deze zomer naar het Engelse Queens Park Rangers en speelde twee seizoenen voor de Trots van het Noorden. In zijn laatste seizoen won Chery de KNVB-beker en werd hij uitgeroepen tot Essent Speler van het Jaar.
“Ik wil de clubleiding bedanken voor het vertrouwen dat ze in me hebben gehad,” vertelde Chery. “Daardoor heb ik het hier kunnen laten zien en ook omdat de fans altijd achter de club en achter mij hebben gestaan. Daarvoor wil ik ze bedanken. Door het drukke programma in Engeland is het niet altijd mogelijk om veel wedstrijden van FC Groningen te zien, maar ik kom hier graag terug om te kijken. Ik wens de club dan ook veel succes.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard