string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Laatste oefenduel begint met minuut stilte.

Vrijdag 30 juli 2010 om 14:49

FC Groningen speelt zaterdagmiddag 31 juli in het Duitsland tegen SC Rot-Weiß Oberhausen. Het duel begint om 16.00 uur met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de 21 slachtoffers die vorige week in Duisburg vielen tijdens de Love Parade.

Voor FC Groningen is het de negende en laatste wedstrijd voorbereiding op het seizoen, dat zondag 8 augustus start met een thuiswedstrijd tegen Ajax. De wedstrijd tussen FC Groningen en de ploeg die vorig seizoen als veertiende eindigde in de Tweede Bundesliga wordt gespeeld in het kader van de Open Dag van de Duitse club. Om 13.30 uur begint die open dag op het terrein rond het stadion. De toegang bedraagt slechts 5 euro.
Om 15.00 uur openen de poorten van het Niederrein Stadion en om 16.00 uur is de aftrap. Die wordt dus voorafgedaan door een minuut stilte. Voor de FC-supporters is het gastenvak geopend, schuin achter het doel. Bij een aparte kassa worden tickets verkocht voor 5 euro per stuk. Meegebrachte spandoeken zullen door medewerkers van Rot-Weiss Oberhausen worden opgehangen.
Het Niederrein Stadion is gelegen aan de Lindnerstrasse 2 te Oberhausen. Parkeren bij het stadion is gratis. Het treinstation van Oberhausen ligt op zo’n drie kilometer afstand van het stadion.
Routebeschrijving: neem vanuit Groningen de A7 richting Nieuweschans. Neem 4 km na de grens met Duitsland afslag 3-Dreieck Bunde en voeg in op de A31 richting Meppen/Papenburg. Neem na 185 km afslag 42-Kreuz Bottrop en voeg in op de A2 richting Düsseldorf/Köln/Oberhausen. Neem na 4,9 km afslag 1-Kreuz Oberhausen en voeg in op de A516 richting Oberhausen. Weg vervolgen naar B223. Sla na 2,1 km rechtsaf bij de Lindnerstraße.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard