Jong FC gelijk tegen koploper.

Maandag 21 februari 2011 om 21:04

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Euroborg met 1-1 gelijkgespeeld tegen koploper Jong PSV. Vlak voor de pauze opende Tom Hiariej de score. Na een uur spelen bepaalde Zakaria Labyad van elf meter de eindstand. Groningen blijft tweede en heeft nog altijd dertien verliespunten meer dan nummer 1, Jong PSV.

In Euroborg begon Jong FC Groningen aan het duel met de koploper in een elftal waarin drie spelers uit de eerste selectie hun opwachting maakten. De enige dispensatiespeler onder de 36 spelers op het wedstrijdformulier was Jeffrey Rijsdijk, die aan de kant van de thuisclub op de bank begon.
In de eerste helft kreeg controlerende middenvelder Tom Hiariej de eerste kans. Zijn inzet in de zesde minuut werd op de doellijn gekeerd door de Eindhovense defensie. Na een fase waarin de gasten met onder meer de snelle Género Zeefuik gevaarlijk uitkwamen, nam FC Groningen in het derde kwartier het heft weer in handen.
Tom Hiariej zag twee minuten voor de pauze een schot van richting veranderd en in het doel achter goalie Jeroen Zoet vallen: 1-0. Een kwartier na de onderbreking kwam Jong PSV op gelijke hoogte. Doelman Leonard Nienhuis veroorzaakte een strafschop toen hij Zeefuik vloerde. De penalty werd benut door Zakaria Labyad.
In het laatste halfuur was Groningen de bovenliggende partij, maar wisten Danny Menting en Sicco Bouwer goede kansen niet te benutten. De laatste vijf minuten bracht trainer Lukkien van de thuisploeg verdediger Virgil van Dijk als extra stormram voorin, maar dat veranderde uiteindelijk niets meer in de score.
Zo blijft het gat tussen koploper Jong PSV en nummer 2, Jong FC Groningen, tien punten waarbij de Eindhovenaren nog een wedstrijd tegoed hebben. Komende maandag krijgt Groningen op Corpus den Hoorn Jong Ajax op bezoek. Dat duel begint om 18.30 uur.