string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Hoesen: ‘Lekker dat de bal eindelijk binnenvalt’.

Zaterdag 25 oktober 2014 om 22:54

FC Groningen speelde in Alkmaar met 2-2 gelijk tegen AZ. Aanvallers Michael de Leeuw en Danny Hoesen waren de doelpuntenmakers voor de Trots van het Noorden. Beide spitsen gaven aan zich goed te voelen bij het gewijzigde spelsysteem. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld zag dat er kansen waren om te winnen.

De laatste vier uitwedstrijden in de Eredivisie voor het treffen in Alkmaar werden verloren en viel er in die duels geen enkel Gronings doelpunt. Kieftenbeld was dan ook erg blij met de snelle voorsprong nadat De Leeuw de bal al na tien minuten tegen de touwen werkte. “We deden nog lang niet alles goed, maar waren heel blij met de snelle goal van Michael de Leeuw,” vertelde Kieftenbeld na afloop van de wedstrijd voor de camera van Fox Sports Eredivisie. “Dat zorgde wel voor vertrouwen. Daardoor konden we compacter blijven staan en werd iedereen wat rustiger, al werden we wel wat ter ver teruggedrongen.”
Kieftenbeld baalde van het feit dat het team de opgebouwde voorsprong niet tot het einde kon vasthouden. “Ze maken een rebound van een penalty en schieten een vrije trap erin. Dat is zuur, want in de fase waarin wij zitten, was het wel heel lekker om hier met een overwinning weg te gaan. Aan de andere kant hadden we het ook al eerder kunnen afmaken, waaronder ikzelf.”
FC Groningen speelt de laatste weken in een systeem met twee spitsen en beide aanvallers waren in Alkmaar trefzeker. Michael de Leeuw en Danny Hoesen voelen zich goed bij de speelwijze. “Je merkt dat er veel meer ruimte ligt om loopacties te maken,” zegt De Leeuw tegen Fox Sports Eredivisie. “In een 4-3-3 heb je buitenspelers en nu wordt er van ons verwacht dat we ook meer de hoeken in duiken, ik denk dat het goed uitpakte vandaag. Mijn doelpunt kwam uit een goede corner van Tjaronn Chery. Hij legde de bal precies op mijn hoofd en deze zat er lekker in.”
Ook Danny Hoesen merkt dat hij meer steun heeft in de aanvalslinie nu FC Groningen in een systeem met twee spitsen speelt. “Het staat allemaal iets dichter bij elkaar, waardoor het combinatievoetbal iets gemakkelijker is,” aldus Hoesen voor de camera van Fox Sports Eredivisie. “Michael werkt hard waardoor hij ook veel verdedigers bezighoudt en daardoor wordt het ook een stukje makkelijker voor mij.”
Hoesen maakte tegen AZ zijn eerste goal van de competitie. “Het is altijd lekker om doelpunten te maken en het begon een beetje een ding te worden. Ik ben er vrij rustig onder gebleven en ben hard blijven werken. Ik wist dat die kans uiteindelijk een keer zou komen en de jongens in het team gunnen het me heel erg. We zijn hard aan de slag gegaan op de training en dan is het wel lekker dat de bal eindelijk binnenvalt.”
De Leeuw was erg blij voor zijn teamgenoot “We raken steeds beter aan elkaar gewend en weten allemaal wat Danny kan. Dat zien we op de training ook. Voor hem is het lekker dat hij nu die bal binnen schiet, want het gaat toch aan je knagen. Wij wisten al dat hij het kan, nu weten jullie dat ook,” aldus De Leeuw tegen de verslaggever.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard