Groningen met eenvoudige zege naar laatste-16.

Woensdag 30 oktober 2013 om 21:59

FC Groningen heeft woensdagavond in de derde ronde van de KNVB-beker in Euroborg met 2-0 gewonnen van VV Capelle. Het eerste doelpunt viel voor rust en was een eigen goal. Eric Botteghin bepaalde in de het laatste kwartier de eindstand op 2-0.

In de bekerhistorie van FC Groningen werd negen keer eerder thuis gespeeld tegen een amateurclub. De voorgaande negen ontmoetingen werden in het Stadion Oosterpark met de totaalcijfers 36-4 gewonnen. VV Capelle was de eerste amateurclub die in Euroborg op bezoek kwam in de KNVB-beker. De nummer 4 van de Zaterdag Topklasse staat te boek als een stugge ploeg en die status werd in Euroborg negentig minuten lang goed geëtaleerd.
De Zuid-Hollanders speelden zeer compact en wisten in de beginfase goed op de been te blijven. FC Groningen had. zoals te verwachten viel, wel een enorm veldoverwicht. Maar tot echt veel uitgespeelde kansen kwam de thuisclub in de eerste helft zeker niet. Halverwege de eerste helft was het nota bene gelegenheidsrechtsback Jahrizino Valentijn die zijn eigen doelman Nick van der Ploeg koppend passeerde en daarmee Groningen aan de leiding hielp: 1-0.
Erwin van de Looi, die zijn ploeg in dezelfde samenstelling liet spelen als afgelopen weekend in Arnhem, wisselde tweemaal in de pauze. Giliano Wijnaldum en Krisztian Adorjan werden afgelost door respectievelijk Lorenzo Burnet en Richairo Zivkovic. Michael de Leeuw verhuisde daardoor van de spits naar de rechterkant. De tweede helft kende goeddeels hetzelfde spelbeeld als de eerste. Een geduldig combinerend Groningen op zoek naar de kansjes voorin. Maar zonder veel uitgespeelde kansen.
Vlak nadat Elvis Versluis namens VV Capelle als enige speler van de gasten doelman Marco Bizot tot een lastige redding had gedwongen, gooide Groningen aan de overzijde de wedstrijd in het slot. Uit een vrije trap van Tjaronn Chery was het centrale verdediger Eric Botteghin die de 2-0 binnen kopte. Daarmee was de wedstrijd beslist. In de slotfase kreeg Richairo Zivkovic nog een kansje op de derde goal, maar stond doelman Van der Ploeg meer succes in de weg.
Na de zakelijke 2-0 zege bij Topklasser AFC in de vorige ronde bekert FC Groningen dus opnieuw verder met een zege van 2-0. Donderdagavond gaat de FC in de koker voor de loting van de achtste finales. Daarin is de kans groot dat er een Eredivisieclub als tegenstander uit de bus komt. Met nog twee wedstrijden te gaan in de derde ronde zijn er nog maar vijf clubs uit lagere divisies actief waarvan er twee donderdagavond nog in actie komen tegen een Eredivisieclub. De maximaal dertien clubs uit de Eredivisie kunnen elkaar in de achtste finale allemaal (uit of thuis) treffen in een loting zonder geplaatste ploegen.

Bizot, Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum (46’ Burnet), Chery, Kieftenbeld, Hiariej, Adorjan (46’ Zivkovic), De Leeuw, Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Ekong, Kirm, Lindgren, Hateboer.