string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC verspeelt twee punten in extra tijd.

Zaterdag 03 december 2011 om 20:44

FC Groningen heeft zaterdagavond in Euroborg in de laatste minuut van de extra tijd twee punten verspeeld tegen NEC. Driemaal kwam de FC op voorsprong door David Texeira, maar telkens kwamen de Nijmegenaren langszij: 3-3. Door het gelijkspel blijft de FC achtste op de ranglijst van de Eredivisie.

In Euroborg was eerder op de zaterdagmiddag de laatste losse kaart over de toonbank gegaan, maar was lang niet elke stoel bezet. Ongetwijfeld een gevolg van de planning van Sinterklaasavond van een aantal FC-fans. Voor de wedstrijd maakte een compleet nieuw team van FC Groningen zijn opwachting op het hoofdveld. Kids United maakt sinds afgelopen donderdag officieel deel uit van de club en werd van harte verwelkomd en toegejuicht door de FC-fans.
Met Danny Holla in de basis in plaats van de geschorste Maikel Kieftenbeld begon FC Groningen aan de achtste thuiswedstrijd van het seizoen. Na schoten van Holla en Tim Sparv zag Rens van Eijden de eerder gele kaart van de wedstrijd, wegens een overtreding op David Texeira. De Uruguayaan was begonnen aan zijn beste optreden tot dusver in Euroborg. Virgil van Dijk kopte voordat John Goossens namens de gasten een schot op het doel van Brian van Loo loste.
Na een verwarrend vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Richard Polman liet leidsman Pol van Boekel doorspelen en moest Van Loo reddend in actie komen op een schot van spits Genero Zeefuik. In de 28ste minuut werd David Texeira in de diepte weggestuurd door Tom Hiariej. Texeria, die twee weken terug voor het eerst scoorde in Euroborg, schoof de bal onder doelman Gabor Babos door en tekende op die manier voor de 1-0.
Twee minuten later lag de bal er aan de overkant alweer in. Een scrimmage voor het doel van FC Groningen leverde een afvallende bal op, die door Abdisalam Ibrahim kon worden ingeschoten: 1-1. Ibrahim provoceerde bij het juichen de fanatieke fans van FC Groningen, die voor de wedstrijd nog een prachtige sfeeractie hadden laten zien. Tot aan de pauze was er vervolgens geen gevaar meer voor de beide doelen. Even na de pauze werd Van Eijden gespaard toen hij Texeira opnieuw moest afstoppen met een overtreding. Schoten van Zeefuik (NEC) en Andersson gingen beiden over het doel.
Na een vrije trap van Virgil van Dijk kreeg FC Groningen een corner waarna de bal in tweede instantie – na een rebound van een schot van Danny Holla – door aanvoerder Petter Andersson voor de voeten van Texeira werd gelegd. De Uruguayaan schoot prima binnen: 2-1. Bij FC Groningen ging Jonas Ivens op de bon voor een overtreding op Zeefuik.
Een kwartier voor het einde begon het wisselen bij beide ploegen. Bij FC Groningen kwam Johan Kappelhof in de ploeg voor Danny Holla. Bij NEC waren Navarone Foor, Krisztian Vadocz en Melvin Platje de nieuwe mensen. De laatstgenoemde zou een hoofdrol voor zich opeisen. In de 82ste minuut scoorde Platje al uit een buitenspelsituatie en een minuut later was het wel raak voor de gasten. Terwijl Petter Andersson geblesseerd op de grond lag, gaf Zeefuik een voorzet op Platje die de bal van links om Van Loo binnenkrulde.
Lang stond de gelijke stand niet op de broden. Nadat Niklas Pedersen voor Andersson in de ploeg was gekomen duurde het slechts een minuut voordat FC Groningen de derde treffer erin had liggen. Een voorzet van assisttopper Tadic werd door Texeira nota bene met het hoofd achter Babos gelegd: 3-2. In de derde minuut van de extra tijd ging het evenwel alsnog mis. FC Groningen kreeg de bal niet weg achterin en op aangeven van een andere invaller, Foor, was het Platje die in de derde minuut van de extra tijd prachtig de 3-3 om Van Loo heen krulde.
Zo verspeelde FC Groningen twee punten en slaagde het er niet in een aanval te doen op de plekken boven de achtste stek op de ranglijst, maar zag het juist Roda JC tot één punt en Heracles Almelo tot twee punten naderen. Zondag 11 december speelt de FC in Arnhem de laatste uitwedstrijd van 2011, aanvang 16.30 uur. Zes dagen later in FC Utrecht om 20.45 uur te gast in Euroborg.
Opstelling FC Groningen
Van Loo; Hiariej, Van Dijk, Ivens, Burnet; Holla (76’ Kappelhof), Sparv; Bacuna, Andersson (84’ Pedersen), Tadic; Texeira.
Rest bank: Etemadi, Jones, Keurntjes, Bakker, Bos.
Opstelling NEC
Babos; Will (80’ Vadócz), Cmovs, Van Eijden, Conboy; Van der Velden (76’ Foor), Ibrahim, Schöne, Koolwijk (79’ Platje), Goossens; Zeefuik.
Rest bank: Paauwe, Szélesi, George, Latupeirissa.
Toeschouwers: 22.337 (uitverkocht)
Scores: 28’ Texeira (Hiariej) 1-0, 30’ Ibrahim (-) 1-1; 56’ Texeira (Andersson) 2-1, 83’ Platje (Zeefuik) 2-2, 85’ Texeira (Tadic) 3-2, 93’ Platje (Foor) 3-3.
Scheidsrechter: Van Boekel
Officials: Buijk, Polman en Gerritsen
Gele kaarten: 8’ Van Eijden (overtreding op Texeira), 66’ Ivens (overtreding op Zeefuik)

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard