string(9) "claudebot"

FC Groningen contracteert Johansson en Kwakman.

Vrijdag 24 juni 2011 om 12:56

FC Groningen heeft zich per direct voor het aankomende seizoen versterkt met Emil Johansson en Kees Kwakman. De 24-jarige Johansson komt over van het Noorse Molde FK. De Zweed tekende in Euroborg een contract voor vier jaar. FC Groningen dient een transfervergoeding te betalen aan de Noorse topclub voor de overname van Johansson.

Kwakman signeerde een verbintenis voor twee seizoenen in Euroborg. De 28-jarige verdediger/middenvelder had nog een doorlopende overeenkomst bij de Duitse club, die afgelopen seizoen promoveerde naar de Bundesliga. De overgang van Kwakman naar Groningen is financieel mede mogelijk gemaakt door sponsorrelatie Al-Ko luchttechniek. Het bedrijf uit Roden is leverancier aan Al-Ko Duitsland, hoofdsponsor van Augsburg.
Ploeggenoot Andersson
Johansson was in Noorwegen bezig aan zijn tweede seizoen bij Molde FK, dat na 12 competitiewedstrijden met 23 punten koploper is van de Eliteserien, zoals de Noorse competitie wordt genoemd. Johansson speelde in zeven van die competitieduels. Vorig jaar speelde de linksbenige verdediger 24 officiële wedstrijden voor Molde. Johansson is enkelvoudig A-international en kwam tot 14 wedstrijden voor Zweden Onder-21.
Molde FK nam Johansson in 2009 over van Hammarby. Dit is de Zweedse club waarvoor ook FC-speler Petter Andersson vijf jaar uitkwam, voordat hij in 2008 naar Groningen kwam. Beide spelers kennen elkaar uit die periode. Johansson speelde namelijk vanaf 2007 drie jaar voor Hammarby. Daarvoor voetbalde hij drie jaar bij Degerfors, eveneens in Zweden. In totaal kwam Johansson bij die club tot 48 officiële wedstrijden waarin de linkervleugelverdediger vier keer scoorde.
Geen onbekende
Kwakman is geen onbekende in het Nederlandse betaalde voetbal en evenmin voor FC Groningen. De Volendammer begon zijn loopbaan bij de plaatselijke FC. Na twee seizoenen verhuisde hij naar RBC Roosendaal. In de zomer van 2008 maakte Kwakman de overstap naar buurman NAC. In Breda kwam hij tot 69 officiële wedstrijden, waarin Kwakman negen keer doel trof.
In zijn derde seizoen bij NAC vertrok hij na vier competitiewedstrijden naar het ambitieuze Duitse Augsburg, uitkomend in de 2. Bundesliga. In Zuid-Duitsland kwam Kwakman tot 20 optredens. Met zijn ploeggenoot en voormalig FC-speler Gibril Sankoh promoveerde hij wel met Augsburg. In Nederland speelde Kwakman in totaal 208 officiële wedstrijden, waarin hij 31 doelpunten maakte.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar