FC gelijk tegen Helmond Sport.

Dinsdag 05 juli 2011 om 23:09

FC Groningen heeft dinsdagavond in Harkstede met 1-1 gelijkgespeeld tegen Helmond Sport. De ploeg van trainer Pieter Huistra stond bij rust met 1-0 achter. Luis Pedro da Silva Ferreira kopte na 57 minuten de gelijkmaker binnen.

In de tweede oefenwedstrijd was de insteek vrijwel hetzelfde als in de eerste; bij voorkeur 45 minuten speeltijd voor alle inzetbare spelers. Daarvoor had trainer Huistra twee spelers meer ter beschikking dan in het eerste oefenduel tegen de amateur van RWE Eemsmond: Dusan Tadic (was ziek) en Shkodran Metaj (was op stage). Van de 21 spelers maakten er achttien precies één helft hun opwachting. Suk Hyun-Jun, Petter Andersson en Leandro Bacuna speelden elk ongeveer een uur.
In de eerste helft was de eerste kans voor de ‘thuisclub’ FC Groningen. Suk maakte een omhaal en de bal verdween vervolgens links naast het doel. Na een schotmogelijkheid van Kieftenbeld was het Helmond Sport dat in het restant van het eerste bedrijf de betere kansen kreeg. In de 27ste minuut was het testspeler Sebastian Stachnik die een voorzet van Joppen langs doelman Brian van Loo kopte. In die stand kwam voor de pauze geen verandering meer.
Exact op het moment dat Suk vervangen zou worden, raakte hij na een halfuur spelen licht geblesseerd en werd hij vervangen door Bacuna. Na ruim een kwartier in de tweede helft werd Andersson afgelost door de Zuid-Koreaan. Op dat moment had FC Groningen van een drietal kansen één benut. Andersson zag een inzet gestopt, Bacuna schoot naast, waarna Luis Pedro na een vrije trap een afgeketste bal van de lat in het doel kopte: 1-1.
De rest van de wedstrijd was vrijwel ‘zonder historie’. En op die manier kon de ploeg van Hans de Koning – met in de tweede helft oud-FC’er Kelvin Bossman als proefspeler in de gelederen – er na het laatste halfuur vooral tegenhouden een gelijkspel wegslepen bij de Eredivisionist. Op 5 augustus gaat de Helmond Sport op bezoek bij het gepromoveerde FC Oss. Tot die tijd volgen nog minimaal zes oefenduels. Voor FC Groningen is zaterdag bij Viboa in Winsum de volgende afspraak. Het Belgische Beerschot AC is daar vanaf 15.00 uur tegenstander.
Trainer Pieter Huistra zag het gelijkspel tegen een ploeg uit de Jupiler League niet als een teleurstelling. “Insteek bij deze wedstrijd was in de eerste plaats 45 minuten speeltijd geven aan alle fitte spelers. De jongere spelers uit de B-kern manifesteren zich prima. In deze fase van de voorbereiding is het zaak dat alle spelers in het veld elkaar goed kunnen vinden. Dat ging bij fases goed, maar er is ook nog veel ruimte om te verbeteren. De omstandigheden, de organisatie en de publieke belangstelling in Harkstede waren vanavond in ieder geval erg goed.”
Van Loo (46’ Luciano); Kappelhof (46’ Luis Pedro), Ivens (46’ Van Dijk), Kwakman (46’ Bakker), Metaj (46’ Burnet); Kieftenbeld (46’ Hiariej), Andersson (63’ Suk), Ajilore (46’ Holla); Bos (46’ Batbay), Suk (31’ Bacuna), Tadic (46’ Keurntjes).
Internationals: Sparv, Matavz, Jones, Enevoldsen.
Blessures: Van de Laak, Pedersen, Johansson, Broerse, Ben Moussa.
Scheidsrechter: Bekebrede
Toeschouwers: 1.725
Scores: 27’ Stachnik (Joppen) 0-1; 57’ Luis Pedro (rebound) 1-1