string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘We moeten een ronde verder komen’.

Maandag 19 september 2016 om 11:51

FC Groningen neemt het dinsdagmiddag tijdens de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi in Zuid-Holland op tegen VV Capelle. Oefenmeester Ernest Faber moet tegen de zaterdag Derde Divisionist noodgedwongen twee wijzigingen doen in de basisopstelling. Het doel van de FC in Capelle aan den IJssel is helder. “We moeten een ronde verder komen,” weet de FC-trainer.

Jesper Drost en Desevio Payne zijn al enkele weken vanwege blessures niet beschikbaar voor Faber. Ook het duo Samir Memisevic en Bryan Linssen heeft zich in de ziekenboeg gemeld en is niet inzetbaar voor het bekerduel van dinsdag. “Beide jongens hebben de vorige wedstrijd tikjes gehad en hebben wat extra herstel nodig,” zegt Faber. “Ik verwacht dat ze voor zaterdag weer beschikbaar zijn.”

Speelwijze
Wie de twee nieuwe spelers in de basisopstelling zijn, weet Faber al wel, maar de trainer wilde dat niet delen tijdens het officiële persmoment een dag voor de wedstrijd. “We hoeven het niet voor te zeggen, maar het opstellen van de jongens die gaan spelen, ligt in de lijn van de wissels van de laatste duels. De verschillen in de selectie zijn klein, dus het is prettig voor een trainer dat je spelers herstel kan geven en anderen direct klaarstaan. Die jongens mogen laten zien dat ze er klaar voor zijn. Het gaat echter niet om de personen, maar om de speelwijze.”

Duidelijk doel
Fabers doel voor de wedstrijd tegen VV Capelle is duidelijk. “We moeten een ronde verder komen en hebben ons dan ook op een normale manier voorbereid. We hebben beelden bekeken en een uitgebreide analyse gemaakt van de tegenstander. Een bekende van mij heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd van Capelle tegen IJsselmeervogels bekeken.”

De ploeg, die uitkomt in dezelfde competitie als FC Groningen onder-23, verloor zaterdagmiddag op eigen veld met 2-3 van IJsselmeervogels. FC Groningen won de avond ervoor op bezoek bij FC Utrecht met liefst 5-1, een evenaring van de grootste uitzege in de Eredivisie. “We nemen veel zelfvertrouwen mee en hebben een goede wedstrijd gespeeld in Utrecht. Het positieve moeten we meenemen, de uitvoering was goed en we hebben laten zien dat we het kunnen. Tegen Capelle hebben we daarvoor een mooie nieuwe kans.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard