string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Euroborg uitgerust met gratis WIFI-netwerk.

Woensdag 22 januari 2014 om 15:38

Bezoekers aan Euroborg kunnen op wedstrijddagen voortaan gratis gebruik maken van een WIFI-verbinding. In samenwerking met Visser Communicatie heeft FC Groningen ervoor gezorgd dat supporters ook tijdens thuiswedstrijden in het stadion online kunnen zijn.

Berichten plaatsen op Facebook of Twitter, vrienden op de hoogte houden via Whatsapp of de tussenstanden op de andere velden bijhouden wordt door deze gratis service allemaal mogelijk gemaakt. Euroborg wordt hiermee het eerste voetbalstadion in Nederland dat ontsloten wordt. Op een smartphone dienen gebruikers bij de WIFI-instellingen ‘FREEWIFI FC Groningen’ te selecteren en vervolgens akkoord te gaan met de voorwaarden. Daarna staat het WIFI-netwerk gratis ter beschikking van de bezoeker.
Meer dan 50 zenders
Visser Communicatie is geruime tijd bezig geweest met het lanceren van een goed werkende WIFI-service. Het systeem omvat meer dan 50 zenders met een capaciteit, die ruim voldoende is voor alle gebruikers in het stadion op een wedstrijddag. Zowel voor supporters, sponsorrelaties, mediavertegenwoordigers als medewerkers van FC Groningen is de service beschikbaar om tijdens wedstrijden online te communiceren. Het WIFI-systeem is via glasvezel gekoppeld aan het internet.
Vincent Visser, algemeen directeur van Visser Communicatie licht het systeem toe. “Voetbalstadions zijn complexe gebouwen, waarbij het niet eenvoudig is dit tot stand te brengen. Veel clubs onderzoeken de mogelijkheden, maar lopen dan tegen problemen aan. Een stadion met de capaciteit van Euroborg is de eerste voetbalaccommodatie van Nederland met een goed werkende WIFI-verbinding voor alle bezoekers.”
Innovatief
Algemeen directeur Hans Nijland is er trots op dat FC Groningen na de eerste zonnecentrale op het dak van een voetbalstadion in Nederland nu opnieuw een initiatief in Euroborg lanceert wat laat zien dat de club innovatief is. “Het is één van onze vier kernwaarden. Wij zijn ook een volksclub en vinden het dan ook enorm belangrijk dat wij onze supporters op deze manier kunnen faciliteren met een goede WIFI-service. Wij constateren dat er tijdens wedstrijden een grote behoefte is om online te kunnen zijn en gebruik te kunnen maken van het internet. Die mogelijkheid bieden wij nu gratis aan in Euroborg.”
Vincent Visser vult aan: “Het systeem draait al een aantal thuiswedstrijden van FC Groningen, want we hebben veelvoudig getest. We zien nu al dat per wedstrijd circa 4.500 supporters gebruik maken van deze faciliteit. Het verder verbeteren en perfectioneren van het systeem zal ook de komende periode nog doorgaan. Momenteel kunnen we stellen dat er sprake is van een 99 procent dekking in Euroborg.”
Moeilijkheidsgraad
Hans Nijland: “Gezien de moeilijkheidsgraad een goedwerkende WIFI in een stadion met een capaciteit van 22.500 plaatsen te realiseren, is dit een groot compliment aan Visser Communicatie en mogen wij als FC Groningen er trots op zijn dat we weer een innovatief idee voor onze supporters en sponsorrelaties mogelijk hebben gemaakt.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard