string(9) "claudebot"

‘Er is veel beweging op de transfermarkt’.

Dinsdag 21 augustus 2012 om 12:29

In de 393ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, kijkt hij vooruit naar het toptreffen met PSV, gaat hij in op diverse transferontwikkelingen en meldt hij de officiële heropening van de vernieuwde Businesslounge.

“De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen hebben we helaas niet in winst weten om te zetten. Hoewel we afgelopen zondag de betere ploeg waren en het spel zich vooral op de helft van Willem II afspeelde, moesten we uiteindelijk toch genoegen nemen met een teleurstellend 1-1 gelijkspel. Mooi was wel de sfeeractie op de Tonny van Leeuwen Tribune voorafgaand aan de aftrap tegen Willem II. Het mega-doek, dat werd ontrold ter nagedachtenis aan de begin mei van dit jaar overleden voormalig voorzitter Renze de Vries, is geweldig gewaardeerd.”
Uitdagende klus
“Zondag spelen we opnieuw in Euroborg. Dan wacht om 16.30 uur de confrontatie met kampioenskandidaat PSV. Dat wordt een uitdagende klus. Dat geldt ook voor onze activiteiten op de transfermarkt. Er is veel beweging, maar of en wat het ons uiteindelijk gaat opleveren, is nog onduidelijk. Afgelopen weekeinde hebben we – zoals vorige week gemeld – Edison Flores in Groningen begroet en met hem gesproken over een mogelijke transfer naar Nederland. Flores is een pas 18-jarig talent uit Peru en speelt in zijn land op het hoogste niveau bij Universitario de Deportes.”
“We hebben deze transfer nog niet weten af te ronden. Vandaag (dinsdag – red.) reist manager technische zaken Henk Veldmate met Flores terug naar Lima, waar hij eind deze week twee jeugdinterlands zal spelen. We zullen ter plaatse tevens contacten leggen en gesprekken voeren om te zien of we Flores alsnog aan ons kunnen binden. Maar dat is zeker nog geen gelopen koers.”
Verdedigend opzicht
“Ook in verdedigend opzicht proberen we ons nog te versterken. We kijken hierbij nadrukkelijk naar een meer ervaren speler, die onze jonge ploeg aan de hand kan nemen. Peter Wisgerhof was hiervoor onze beoogde kandidaat. Wij konden met zijn club FC Twente tot een akkoord komen, maar Wisgerhof heeft laten weten voorlopig nog geen besluit te willen nemen over zijn sportieve toekomst. De centrale verdediger wil nog afwachten wat de komende weken zijn kansen op speeltijd bij FC Twente zullen zijn.”
“Hoewel we de wens hebben ons nog te versterken, kan het ook best zijn dat we niet tot een geschikte oplossing komen en in dat geval gaan we geen onverantwoorde of overhaaste beslissingen nemen. Zoals waarschijnlijk bekend is, hebben we tot 1 september de mogelijkheid zaken te doen op de transfermarkt. Dat geldt ook voor spelers die mogelijk nog vertrekken. Zo staat Tim Keurntjes in de belangstelling van diverse clubs, waaronder Go Ahead Eagles. Ook die situaties zullen we moeten beoordelen.”
Scoutingswerkzaamheden
“Wij hebben Paul Zweverink gevraagd scoutingswerkzaamheden voor ons te gaan verrichten. Hij gaat zich hierbij vooral richten op de Jupiler League en Beloftencompetitie. Zweverink heeft in het verleden reeds een technische functie binnen FC Groningen vervuld. Hij was namelijk in de jaren ’80 assistent-trainer onder Han Berger. Zweverink is binnen FC Groningen tevens intermediair supporterszaken.”
Wifi-netwerk
“Afgelopen zondag heeft een deel van het publiek voor het eerst gebruik kunnen maken van een gratis draadloze internetverbinding in Euroborg. Sponsorrelatie Visser Communicatie legt een Wifi-netwerk aan, dat op wedstrijddagen vrij beschikbaar is voor de vele bezoekers met een smartphone. Hierdoor kan – zonder gebruik te maken van het mobiele netwerk van de eigen provider – kosteloos gebruik worden gemaakt van internet. Gebruikers kunnen tijdens de wedstrijd gebruik maken met hun smartphone van het Wifi-netwerk: fcgroningen_internet. Dit netwerk selecteer je via het menu ‘instellingen’ op je telefoon. Afgelopen zondag was de eerste test, zondag bij de wedstrijd tegen PSV moet het Wifi-netwerk verder zijn geoptimaliseerd.”
Essent Man of the Match
“Afgelopen zondag werd David Texeira door de supporters uitgeroepen tot Essent Man of the Match. Dit gebeurde voor het eerst in de nieuwe opzet. Vanaf dit seizoen wordt de verkiezing van Man of the Match namelijk per SMS gehouden. Tot het einde van de wedstrijd kunnen supporters per SMS laten weten wie in hun ogen de beste FC-speler was. Stemmen kan door een bericht te sturen naar 4040 met de tekst: GRO (spatie) rugnummer van de favoriete speler. Het uitbrengen van een stem kost 60 eurocent.”
“Met deze veranderde opzet willen we meer interactiviteit creëren en wordt de Essent Man of the Match direct na afloop van de wedstrijd bekend gemaakt. Na zeventien thuiswedstrijden weten we wie volgens de supporters de Essent Speler van het Jaar 2012/2013 is geworden.”
EnergieCoach op Locatie
“Morgenmiddag (woensdag – red.) houd ik in ’s-Hertogenbosch op het hoofdkantoor van onze hoofdsponsor Essent een lezing over onze groene ambities tijdens de EnergieCoach op Locatie. Dit is een speciale middag voor Essent-klanten zakelijke klanten. Tijdens de EnergieCoach op Locatie praat Essent haar klant bij over de ontwikkelingen op de energiemarkt, energie besparen en duurzame energie.”
Businesslounge
“Donderdagavond wordt onze verbouwde Businesslounge officieel heropend. Afgelopen zondag hebben onze sponsorrelaties voor het eerst de resultaten kunnen zien en de reacties waren overweldigend. De Businesslounge is dan ook een prachtig mooi nieuw visitekaartje van de club geworden. We zijn er enorm trots op. Organisatiebureau FC Groningen verzorgt samen met partner Amstel Bier een avondvullend en muzikaal programma voor relaties van de club, met onder anderen optredens van Xander de Buisonjé en Frans Duijts.”
Jeugdafdeling
“Met de mededeling dat vrijdagavond in Euroborg de officiële opening van het nieuwe voetbalseizoen van onze jeugdafdeling zal plaatsvinden, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar