string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘En nu weer over tot de orde van de dag’.

Dinsdag 12 mei 2015 om 14:22

In de 528ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het laatste thuisduel van dit seizoen, kijkt hij vooruit naar de laatste competitiewedstrijd in de Eredivisie van 2014/2015 en meldt hij de benoeming van enkele nieuwe mensen binnen FC Groningen.

“We hebben een zeer intense en emotionele week achter de rug. Het winnen van de KNVB beker heeft dusdanig veel los gemaakt, dat wij vorige week haast met niets anders dan deze historische prestatie bezig zijn geweest. Waar we ook gingen, alles en iedereen had het over de gewonnen cup. En niet alleen in Stad en Ommeland, in heel Nederland sprak men over de bekerwinst van FC Groningen.”
Intentie
“Hoewel spelers en staf afgelopen zondag zeker de intentie hadden om in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen nog wat te laten zien aan het publiek en met een goede prestatie afscheid te nemen in eigen huis, kwam er dat helaas niet van. Van een gebrek aan goede wil was geen sprake, maar het lukte in de uitvoering niet om PEC Zwolle opnieuw te verslaan. De 0-1 thuisnederlaag was een smetje op de diverse festiviteiten na afloop van de wedstrijd.”
“Na afloop van het laatste thuisduel werd op het veld van Euroborg afscheid genomen van de na dit seizoen vertrekkende spelers Hilal Ben Moussa, Paco van Moorsel en Nick van der Velden en van Beloften-trainer Casper Goedkoop. Tjaronn Chery werd gehuldigd als Essent Speler van het Jaar. Daarna gingen spelers en staf nog met de beker naar de vrijwilligers in het Fluks Hoes en het Supportershome in Euroborg.”
Eindklassering
“Na alle euforie en festiviteiten zijn we deze week weer over gegaan tot de orde van de dag. Zondagmiddag sluiten we in Breda de competitie af tegen NAC. Voor beide ploegen is het nog belangrijk wat hun eindklassering op de ranglijst wordt. Wij willen als trotse bekerwinnaar als achtste eindigen in de Eredivisie, dat eergevoel willen en moeten we hebben. De uitslag van onze wedstrijd en die van Go Ahead Eagles bepaalt voor NAC in welk deel van de play-offs tegen degradatie zij terecht komen.”
“Daarnaast staat er voor ons een financieel belang op het spel. Want hoe hoger wij op de ranglijst eindigen, hoe hoger de inkomsten uit de pot met tv-gelden zal zijn. En deze inkomsten hebben wij weer hard nodig om onze sportieve ambities gestalte te geven. Kortom: er is ons nog veel aan gelegen om zondag in Breda een goed resultaat neer te zetten.”
Aanstellingen
“Richting volgend seizoen zijn we achter de schermen al weer druk bezig. Zo hebben wij voor de diverse jeugdelftallen de trainers benoemd, hebben we een nieuwe man voor Jong FC Groningen gevonden en gaan we onze begeleidende staf rondom het eerste elftal verder uitbouwen. Wij hebben namelijk per 1 juli Robbert de Groot aangesteld als fulltime inspanningsfysioloog en fysiek trainer bij de eerste selectie.”
“De 43-jarige De Groot is afkomstig van AZ, waar hij negen jaar in een vergelijkbare functie heeft gewerkt. Huidig parttime fysiektrainer Jan-Arend Vredeveld gaat zijn werkzaamheden met ingang van komend seizoen bij de jeugdopleiding voortzetten. De aanstelling van De Groot past in onze ambities, die zijn geformuleerd in het voetbalbeleidsplan ‘Plan55’, waarbij het doel is een nóg hoger rendement te halen uit onze professionele opleiding. Robbert de Groot gaat onder meer samen met performance manager Gerard Kemkers onze visie op fysieke ontwikkeling verder vorm geven.”
Alfons Arts
“Alfons Arts wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer/coach van Jong FC Groningen. De 49-jarige oefenmeester uit Emmen is geen onbekende binnen de club. Hij assisteerde eerder Paul Raveneau als trainer bij de Beloften en sinds januari van dit jaar keerde Arts terug in de opleiding, waar hij assistent werd bij FC Groningen B2 van trainer Sander van Gessel. Daarnaast verzorgde hij voor de technische staf van het eerste elftal analyses van de tegenstanders in de Eredivisie. Arts heeft een contract getekend voor één seizoen en is bij Jong FC Groningen de opvolger van de vertrekkende Casper Goedkoop.”
Jeugdtrainers
“Ook de trainers van de vijf jeugdteams richting volgend seizoen zijn benoemd. Peter Hoekstra blijft trainer/coach van FC Groningen A1. Sander van Gessel stroomt door van FC Groningen B2 naar de B1. Bote Talsma komt van FC Groningen D2 en gaat leiding geven aan de C1. Arjen Jorritsma blijft verbonden aan FC Groningen D1. Byron Bakker tenslotte wordt de nieuwe trainer/coach van FC Groningen D2. Daarnaast blijven de specialisten Paul Matthijs en Gerard Wiekens verbonden aan de opleiding.”
“Huidig B1-trainer Marcel van Buuren was één van de kandidaten om trainer/coach te worden van Jong FC Groningen, maar daarbij is de keuze op Alfons Arts gevallen. Hierdoor gaat Van Buuren de club na dit seizoen verlaten.”
Seizoenkaarten
“Tot slot van deze nieuwsbrief kunnen wij melden dat de aanvragen voor een seizoenkaart 2015/2016 blijven binnenstromen. Nu duidelijk is dat we door de bekerwinst komend seizoen minimaal drie Europese thuiswedstrijden hebben in de groepsfase van de Europa League, wil niemand het risico lopen deze prachtige affiches te moeten missen. Een seizoenkaart geeft namelijk de garantie, dat je voor deze Europese duels je eigen plaats kunt reserveren.”
“Nu het seizoen 2014/2015 nog niet eens volledig ten einde is, zitten we qua verkochte seizoenkaarten voor 2015/2016 al rond het totale aantal van dit seizoen, dat 12.100 stuks was. Daarmee zijn we uiteraard zeer content. Huidige seizoenkaarthouders hebben nog tot en met maandag de mogelijkheid hun plek te verlengen.”
Felicitaties
“Met de hartelijke felicitaties aan Esmee Vogd, die afgelopen zondag de finale van de Gasunie Shoot-Out Bokaal won, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard