string(9) "claudebot"

Eerste selectie FC Groningen onderweg naar Spanje.

Zaterdag 03 januari 2015 om 15:13

De spelers en staf van de eerste selectie van FC Groningen zijn vanmiddag per bus vertrokken naar Schiphol voor het jaarlijkse trainingskamp in januari. Om 18.00 uur vliegt het gezelschap naar Alicante, waar de landing om 20.40 uur gepland staat.

Rond half twee vanmiddag vertrokken 25 spelers en elf leden van de technische staf per bus naar Schiphol. Na een vlucht van zo’n tweeëneenhalf uur zal de reis in Spanje worden vervolgd per bus naar Oliva, waar de selectie net als afgelopen jaar in een hotel verblijft.
Media
In het kielzog van de eerste selectie reist een delegatie van de regionale pers af naar het Iberisch schiereiland. Zo is FC Groningen TV present in de personen van Emiel Venema en Jos Schoenmaker. Dagblad van het Noorden is eveneens de hele week aanwezig, net als RTV Noord FC-watcher Elwin Baas. Zij doen dagelijks via de bekende multimediale kanalen verslag vanuit Oliva.
Programma
Op zondag en maandag wordt door de selectie getraind in de voorbereiding op het eerste oefenduel, van dinsdagmiddag in Benidorm. Het Algerijnse Mouloudia Club d’Alger is op 6 januari de eerste ‘sparring partner’. Na de volgende twee trainingsdagen volgt op vrijdag 9 januari op het trainingscomplex in Oliva de inmiddels traditionele oefenpot tegen KAA Gent. Zaterdag 10 januari is tenslotte de reisdag terug naar Nederland.
Hiariej
De geblesseerden Nick Bakker en Tom Hiariej blijven achter in Nederland. Bakker herstelt van een kruisbandblessure en Hiariej brak in de laatste wedstrijd van 2014 zijn bovenarm. De middenvelder moet de komende week vooral rust houden om de breuk goed te kunnen laten helen en hoopt in de maand februari terug te keren op het trainingsveld.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar