string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Debutant Van Dijk: ‘Gooi mij er maar in’.

Maandag 02 mei 2011 om 10:39

Virgil van Dijk kwam dit seizoen van Willem II/RKC A1 naar Jong FC Groningen en maakte op zondag 1 mei 2011 zijn debuut in de Eredivisie. “Dan sta je er ineens,” aldus de centrale verdediger. Petter Andersson had een groot aandeel in de zege: “Ik vind het weer leuk.”

De 19-jarige Virgil van Dijk maakte zijn opwachting zo’n twintig minuten voor tijd in het Kyocera Stadion in Den Haag: “Het was fantastisch om tijdens zo’n wedstrijd in te mogen vallen. Er hing een geweldige sfeer en het is een mooi stadion. We kwamen in de tweede helft onder druk te staan. Ik had zoiets van: gooi mij er maar in. Dan haal ik alle ballen wel weg. Dat ging aardig. Ik ben blij dat ik zo mijn debuut heb kunnen maken.”
Toch was hij ook wel een klein beetje zenuwachtig: “Het was wel spannend toen ik in mocht vallen. Dan besef je pas echt dat het gaat gebeuren. Op de bank is het eerst maar afwachten of je ingebracht wordt. Maar dan sta je er ineens. Dat is een fantastisch gevoel.”
Steeds beter
Petter Andersson over zijn succesvolle rentree in de basis: “Ik weet dat ik goed kan voetballen. Maar ik heb een tijd problemen gehad met mijn knie en in mijn hoofd. Ik durfde nog niet alles op het veld. De laatste weken heb ik alles weer goed kunnen doen. Ik denk nu niet meer aan mijn knie, kan gewoon weer lekker voetballen. Ik vind het weer leuk. En dan gaan dingen ook beter.”
“Na Roda JC-thuis (19 februari – red.) heb ik met de trainers gesproken en gezegd dat ik even wat langer rust wilde hebben. Ik wilde graag wat meer wedstrijden met de Beloften spelen om het vertrouwen weer helemaal terug te krijgen. Ik heb vijf of zes wedstrijden met de Beloften gespeeld. Dat ging steeds beter.”
Over de schitterende lob die voor 2-3 zorgde: “Haha, het tweede doelpunt ging heel makkelijk. Nee, maar soms lukt het als je niet teveel nadenkt. Dan doe je dingen die je normaal niet doet omdat het niet leeg is in je hoofd. Ja, het was zeker een mooi doelpunt!”
Kijk naar het hele interview met Andersson op http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard