string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Andere functie voor Veldmate binnen FC Groningen.

Donderdag 24 april 2014 om 13:45

FC Groningen gaat op zoek naar een nieuwe manager technische zaken. Huidig manager Henk Veldmate treedt na gezamenlijk overleg terug uit zijn functie, maar blijft verbonden aan de Trots van het Noorden. De 57-jarige Veldmate wordt na de benoeming van de nieuwe man in Euroborg hoofd scouting bij de club, waar hij al sinds 1998 de technische leiding voert.

Veldmate wordt niet alleen hoofd scouting bij de club, hij gaat zich ook specifiek concentreren op de begeleiding van jonge talentvolle spelers, die de laatste stap naar de eerste selectie gaan maken. Daarnaast wenst FC Groningen  nadrukkelijk gebruik te blijven maken van de kennis en knowhow van Veldmate en zijn uitgebreide en gedegen nationale en internationale netwerk binnen de voetballerij. Om deze redenen wordt van de nieuw aan te stellen technisch manager verwacht dat hij nauw en coöperatief gaat samenwerken met Veldmate. Algemeen directeur Hans Nijland zegt daarover: “Dat moet een ijzersterk duo gaan worden.”
Sterk veranderd
Veldmate laat weten dat de inhoud van de functie van technisch manager de laatste jaren sterk is veranderd en dat hij zich hierdoor steeds minder op z’n plaats voelde. “Het is meer binnen- in plaats van buitenwerk geworden. Organisatorische-, administratieve- en personeelszaken zijn de laatste jaren steeds belangrijkere en veeleisender bestandsdelen van mijn werkzaamheden geworden. Ik ben meer een man van de praktijk. Moet bij wedstrijden zijn, spelers bekijken en beoordelen, op de velden langs de lijn en in contact met spelers staan. Dat kwam er steeds minder van. Daarover zijn we binnen de club met elkaar in gesprek gegaan en zijn we tot de conclusie gekomen dat ik op deze manier niet volledig in mijn kracht kom. Ik acht daarom iemand anders beter geschikt leiding te geven aan de beleidszaken, die er bij FC Groningen liggen.”
Professioneel
Nijland noemt de opstelling van Veldmate ‘professioneel’. “Henk heeft in het belang van de club gedacht en gehandeld en dat zegt veel over de mens-Veldmate. De betrokkenheid en verbondenheid, die hij voelt bij en met FC Groningen, is enorm. Wij zijn dan ook bijzonder opgetogen dat Henk een heel belangrijke rol binnen FC Groningen blijft vertolken.”
Vorig jaar al werd bij FC Groningen een technisch platform geïnstalleerd om Veldmate meer te ontlasten en hem meer ruimte te geven voor zijn kerntaken, waarvan de samenstelling van de eerste selectie van FC Groningen de belangrijkste is. Een jaar later komt Veldmate dus tot de conclusie dat hij door de toegenomen aandacht, die van hem wordt gevraagd op de club, nog steeds veel te weinig in zijn kracht is gekomen. “En dus wordt het dan tijd om iemand anders sturing te gaan laten geven aan de processen.”
Technisch platform
Het technisch platform zal ook bij de aanstelling van de nieuwe technisch manager overeind blijven en Veldmate zal er eveneens zitting in blijven houden. Daarnaast zullen hoofdtrainer Erwin van de Looi en diens assistent Dick Lukkien en hoofd jeugdopleiding Peter Jeltema onderdeel uitmaken van het technisch platform. Jurrie Koolhof, die nu hoofd scouting is, wordt coördinator van de scouting. De 54-jarige voormalige spits is sinds 1 februari 2009 als scout bij FC Groningen werkzaam.
Van de nieuwe technisch manager wordt verwacht dat hij de algehele technische leiding van de voetbalorganisatie van FC Groningen op zich zal nemen. Dit betekent onder meer het opstellen, uitvoeren en bewaken van het totale technische beleid van de club en hieraan sturing geven. Het afstemmen van het medisch-, technisch- en scoutingbeleid – alsmede de jeugdopleiding – tot een consistent beleid, dat past binnen de organisatiedoelstelling van FC Groningen. Het binnen het beschikbare voetbalbudget samenstellen van een volwaardige selectie voor het eerste elftal en het Beloftenteam. Het adviseren van de directie met betrekking tot het aanstellen van de technische staf en deze beoordelen, het aan- en verkoopbeleid van contractspelers en een goed en representatief uithangbord voor de club zijn.
Open sollicitatie
FC Groningen start een open sollicitatie op voor de positie van technisch manager. Belangstellenden, die aan de gestelde criteria voldoen, kunnen tot uiterlijk donderdag 29 mei reageren op de functie via onderstaande advertentie.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard