Maurice nam een kijkje achter de schermen als Junior Reporter.

Maandag 20 juli 2015 om 11:11

Een keer een wedstrijd meemaken als zijnde èchte pers. Dat leek Maurice een leuke ervaring. Hij had geluk; bij de wedstrijd FC Groningen-Southampton mocht hij de wedstrijd bijwonen als Junior Reporter.

Voorafgaand aan de wedstrijd, die afgelopen zaterdag werd gespeeld in Euroborg, mocht hij een kijkje nemen in de persruimte. Vervolgens bracht hij een bezoekje aan de stadionspeaker in de omroepkamer om daarna de wedstrijd te bekijken vanaf de perstribune.
Na de wedstrijd mocht Maurice in de spelerstunnel een aantal vragen aan de spelers stellen.
Hij heeft de dag van zijn leven gehad en schreef onderstaand verslag van de wedstrijd.

1e helft
In het begin waren er een paar hele mooie schoten op het doel door Mimoun Mahi. Maar na 22 minuten nam Tadic een corner en kopte aanvoerder Fonte de bal binnen.
Southampton gaf FC Groningen ruimte om te voetballen, maar werd zelf steeds gevaarlijker met de uitbraken.
Tussenstand: 0-1.
2e helft
Kappelhof valt in voor Botteghin, bij Southampton komt Clasie erin
In de 51e minuut creëerde Southampton een prachtige aanval over rechts. Deze werd simpel afgerond door Mané, 0-2.
In de 61e minuut komt Antonia binnen de lijnen, hij vervangt Mahi.
In de 66e minuut komt bij Southampton Pelle binnen de lijnen.
Na een prachtige actie van Tadic werd Pelle vrij voor het doel gezet, 0-3.
De Leeuw wordt gewisseld voor Danny Hoesen, Burnet wordt vervangen door Tamata.
In de 80e minuut viel Lindgren geblesseerd uit, Martijn van der Laan kwam er voor hem in.
Het was een mooie oefenwedstrijd tegen een betere tegenstander.