Groningen speelt spannende wedstrijd tegen PSV.

Maandag 24 november 2014 om 14:22

De thuishaven van FC Groningen is dit seizoen een lastige horde voor de tegenstanders. Geen tegenstander heeft nog weten te winnen in Euroborg.

Afgelopen zondag stond de wedstrijd FC Groningen-PSV op het programma, er werd even na half één afgetrapt.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor PSV, maar Maher en Depay wisten deze niet te benutten. Dit kwam omdat, zo bleek aan het einde van de wedstrijd, Sergio Padt zijn beste wedstrijd tot nu toe keepte voor de Trots van het Noorden. FC Groningen kwam ook wat meer in het spel, wat resulteerde in een grote kans voor Hoesen, die hem net naast het doel plaatste. Ook de Leeuw kreeg nog een, maar hij schoot recht op de keeper af. Vlak voor rust kreeg FC Groningen nog een vrije trap rond het zestienmetergebied die werd verwerkt in een hoekschop, maar de scheidsrechter vloot af voor de rust.  Het publiek was tevreden over de inzet van het team, en de spelers liepen de kleedkamer in met een luid applaus.

In de tweede helft wist FC Groningen dat het nog iets feller moest en gaf Hateboer het voorbeeld. Helaas werd vlak daarna een voorzet van Willems niet geblokt en kon De Jong de bal inkoppen, 0-1.

Na driekwart van de wedstrijd werd er bij FC Groningen aanvallend gewisseld, Mahi kwam erin voor Kieftenbeld en van der Laan voor Hateboer. PSV bleef dreigend, maar Groningen kreeg door de wissel meer ruimte en ook kansen. Na de laatste wissel, Arias voor Van Nieff, werd het risico beloond met een prachtige aanval. Invaller Mahi passeerde drie spelers van PSV en gaf de bal strak voor en precies op het hoofd van de Leeuw, die de bal met een snoekduik tegen de touwen kopte en het publiek liet juichen 1-1.

Na het laatste fluitsignaal stonden de Groningen fans voor hun tweede staande ovatie, een welverdiend punt tegen PSV en nog ongeslagen in Euroborg!

Volgende week speelt FC Groningen een uitwedstrijd tegen FC Twente om 14.30 uur. Daarna staan er maar liefst 3 thuiswedstrijden op het programma tegen Heerenveen, Vitesse en de bekerwedstrijd tegen Volendam.

Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 14 junior club leden mee aan de hand van de spelers van FC Groningen en de arbitrage: Ivar van Apeldoorn, Maikel Venema, Dylan Hovenkamp, Sven Johannes Houwen, Jayden Bierman, Jari Sloots, Allard de Vries, Sarah Kruizenga, Thijs van Heel, Robin van Dam, P. Hindriks, Dennis Bouma, Job Ploeger en X. de Wit.

In de rust van de wedstrijd deden de volgende leden van de Green White Bengels mee met de Shoot-Out: Stan Manning, Alex Gorissen, Jens Mansens, Leon Boven en Roy Koller.