string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Energy Valley Topclub bekroont succes met uitbreiding sportclubs.

Maandag 12 september 2016 om 16:34

De Energy Valley Topclub heeft haar sponsorcontract met de vier topsportclubs in Groningen uitgebreid met twee nieuwe topsportclubs. Dit betreft GIJS (ijshockey) en GHHC (dameshockey). Met het nieuwe contract wordt de basis gelegd voor de verdere versterking van de topsport in Groningen. Afgelopen zondag werd de nieuwe samenwerking beklonken op de Harener Holt, voorafgaand aan het duel tussen GHHC en SCHC.

De Energy Valley Topclub heeft haar sponsorcontract met de vier topsportclubs in Groningen uitgebreid met twee nieuwe topsportclubs. Dit betreft GIJS (ijshockey) en GHHC (dameshockey). Met het nieuwe contract wordt de basis gelegd voor de verdere versterking van de topsport in Groningen. Afgelopen zondag, 11 september, werd de nieuwe samenwerking beklonken op de Harener Holt, voorafgaand aan het duel tussen GHHC en SCHC.

Het samenwerkingsverband Energy Valley Topclub verenigt bedrijven als Essent, Kuijpers, Gasunie en Groningen Seaports met de Groningse topsportclubs Abiant Lycurgus, Donar, FC Groningen en Nic./Alfa-college, waar nu dus GIJS en GHHC aan zijn toegevoegd. Met het bundelen van de krachten hebben de deelnemende organisaties een succesvolle modus gevonden om de topsport in Groningen naar een hoger niveau te brengen en ook om duurzaamheid en energietransitie te promoten bij het brede publiek, de jeugd en het bedrijfsleven. Onder de noemer ‘Samen duurzaam aan de top!’ zijn verschillende projecten gerealiseerd zoals de vergroening van het Noordlease Stadion, het ontwikkelen van energiebewustzijn bij middelbare scholieren, een verduurzaming van het MKB en het creëren van een proeftuin voor toegepast onderzoek voor energietransitie EnTranCe.

Voor het seizoen 2016/2017 wordt in het bijzonder gekeken hoe door verdere samenwerking de ontwikkeling van de zes sportclubs beter vorm kan krijgen. Momenteel wordt onderzocht of dit in een omnivereniging-structuur geborgd kan worden. Dat is een vereniging waar verschillende soorten sporten zijn ondergebracht en waarmee de clubs meer van elkaars professionaliteit en organisatiekracht kunnen profiteren.

Het komende jaar zal de aandacht van de Energy Valley Topclub ook gaan naar het ontwikkelen van nieuwe groenprojecten als ook naar het werven van nieuwe partners en leden. De insteek van de Energy Valley Topclub daarbij is, om het fundament te leggen voor de toekomstige groei van een succesvolle samenwerking tussen het bedrijfsleven en de topsport in Groningen.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding