string(17) "WP Rocket/Preload"

Henderika Kingma trainer/coach/manager Meiden onder-16.

Dinsdag 15 augustus 2023 om 16:00

Henderika Kingma is de nieuwe Trainer/Coach/Manager van FC Groningen Meiden onder-16. Meiden onder-16 is het eerste meidenteam in de geschiedenis van FC Groningen dat in een officiële competitie in actie zal komen. Kingma tekende een overeenkomst op Sportpark Corpus den Hoorn voor één seizoen.

De in Groningen woonachtige Kingma is al haar hele leven bij het voetbal betrokken en geen onbekende in de wereld van vrouwenvoetbal. Kingma heeft de opleiding Sportkunde afgerond aan de Hanzehogeschool in Groningen en was de afgelopen seizoenen als assistent-trainer lid van de technische staf van Oranje Nassau Vrouwen 1. Daarnaast begeleidt ze meerdere Nederlandse profvoetbalsters als performance coach.   

Valerie Overkamp, coördinator meidenvoetbal bij FC Groningen is blij met de aanstelling van Kingma als trainer/coach/manager van FC Groningen Meiden onder-16. “Henderika haar enthousiasme en drive vielen op in de gesprekken. Ze is ontzettend leergierig, heeft veel kennis van vrouwenvoetbal en heeft een duidelijke ambitie uitgesproken om binnen het vrouwenvoetbal te willen groeien. Wij denken dat ze in onze topsportomgeving in het TopsportZorgCentrum snel op haar plek zal zijn en haar drive en enthousiasme gaat weten over te brengen op Meiden onder-16.”

Kingma zelf is trots om bij FC Groningen aan de slag te gaan. “Bij FC Groningen heerst een goede en professionele sfeer en het is heel duidelijk dat groei en ontwikkeling voorop staan. Ik heb een positieve benadering in de coaching, maar ben ook heel duidelijk in wat ik van de spelers verwacht. Het zijn individuen die een team vormen en het is belangrijk dat er een team op het veld staat dat strijdt voor FC Groningen.”

Kingma steekt haar ambities niet onder stoelen of banken en vindt het een uitstekende ontwikkeling binnen het meidenvoetbal dat FC Groningen de volgende stap zet met officieel competitievoetbal. “Ik hoop het team en de daarbij behorende meiden naar een hoger niveau te tillen met als uiteindelijke ambitie dat ik met ze mag meegroeien om in de toekomst samen in de Eredivisie te staan. Het is natuurlijk fantastisch dat meisjes nu kunnen dromen van voetballen in Euroborg. Dat doet wat met de hele provincie. Het is een waardering voor de inzet van vele talentvolle voetballende meiden met drive en ambitie. Ik ben heel blij en vereerd dat ik als trainer daaraan een bijdrage mag gaan leveren. Ik kijk er ontzettend naar uit!”

Gerelateerd nieuws.

05:38
8 uur geleden

Ons Team: het speciale rugnummer 43 van Marvin Peersman

02:14
7 dagen geleden

FC Groningen pakt de draad op in Venlo

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’