string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sub-sessies (14.00  – 14.45 uur).

Naast de plenaire sessies bieden we tijdens ons symposium ook de mogelijkheid tot verdere verdieping via diverse sub-sessies. Hierbij een overzicht van de vijf sub-sessies, waarbij onderaan deze pagina de eerste en tweede voorkeur doorgegeven kan worden via een formulier. We verzoeken u vóór vrijdag 27 oktober 17.00 uur uw voorkeur door te geven.

  • Sub-sessie 1. Hanze Hogeschool: Motorische vaardigheden van het kind

In deze sessie wordt er gezamenlijk antwoord gegeven op de vraag: Hoe zorgen we ervoor dat kinderen voldoende motorische vaardigheden hebben om een leven lang te kunnen blijven sporten en bewegen. Wat zegt de wetenschap hierover en hoe zorgen we voor voldoende plezier en motivatie bij kinderen?

Remo Mombarg en Yannick Post lichten toe wat er nodig is om een leven lang te bewegen. Wat zijn eigenlijk de fundamentele vaardigheden en hoe leren kinderen deze het snelst. Vervolgens laten we je ervaren hoe het scholentourprogramma van FC Groningen hier vorm aan geeft. Tot slot gaan we nog zelf aan de slag met sportmateriaal om nieuwe vormen te bedenken. Zo weet je aan het einde van sessie niet alleen welke motorische vaardigheden kinderen moeten leren, maar heb je ook de eerste handvatten om dit zelf in de praktijk toe te passen.

  • Sub-sessie 2. Vitaliteitscampus: Wijkgericht werken

Gezondheid is niet alleen afhankelijk van individuele keuzes, maar wordt sterk beïnvloed door de omgeving waarin we leven. In deze workshop zullen we de kracht van gemeenschappen, samenwerkende professionals en de invloed van de fysieke en sociale omgeving op onze gezondheid verkennen.

In deze sessie zullen Kim Noteltiers-Bosman en Charlotte Siekman dieper ingaan op de principes van een gezonde wijkaanpak, waarbij we streven naar gelijke kansen op gezondheid voor alle inwoners van de wijk. Samen zullen we best practices en inspirerende voorbeelden bespreken om een gezondere en meer leefbare omgeving te creëren.

  • Sub-sessie 3. Univé: Betekenisvol ondernemen – Midden in de Maatschappij

Maatschappelijke impact maken en samenwerken zitten in het DNA van Univé. Al meer dan 200 jaar. De coöperatie werd in 1794 opgericht omdat boeren risico’s wilden spreiden en elkaar wilden helpen. En een wereld waarin we naar elkaar omkijken en elkaar helpen, dat is tot op de dag van vandaag waar Univé zich hard voor maakt. Waardevolle doelen, die we direct kunnen doorvertalen naar de missie: Als mens, als collega, als vriend, als familielid en als nabuur inspireren we elkaar en onderscheiden we ons van de rest. Met andere woorden: samen maken we het verschil. Samen maken we de maatschappij solidair, weerbaar én veilig. Van de grootste vraagstukken tot de kleinste kwesties.

Hans Schieving neemt je mee in betekenis vol ondernemen en hoe Univé daar invulling aan geeft. Daarnaast ligt Geerda Deekens als Founder van de MAEX, de Maatschappelijke AEX  toe tijdens deze sessie. De MAEX helpt social impact maken, meten en managen. Het is het transactieplatform dat maatschappelijke waarde van initiatieven en sociale ondernemingen uit de samenleving inzichtelijk maakt en investeren in die sector bevordert. De social impact wordt zichtbaar in de SocialHandprint, gekoppeld aan de SDG’s.

  • Sub-sessie 4. Athletic Skills Model: De Schijf van 10!

Het Athletic Skills Model (ASM) is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd talentontwikkelingsmodel voor de topsport, de breedtesport en ongeorganiseerde sport, het bewegingsonderwijs, de gezondheidszorg en de sector kunst en cultuur. De optimale ontwikkeling vindt plaats als alle partijen vanuit eenzelfde, gefundeerde visie (samen)werken, met de beweger centraal. Deze nieuwe manier van denken over bewegen is de basis van kwalitatieve beweegprogramma’s met de materialen en de omgeving die daarbij optimaal bij aansluiten.

In deze sessie laten Arjan Kraam en Yordi Vermaat je kennis maken met ASM en de Schijf van 10! Dit model omvat tien bewegingsvaardigheden die de kern vormen van bewegingsontwikkeling. Hoe pas je dit toe en hoe werkt het in de praktijk? We gaan niet alleen in op de theorie, maar zullen ook concrete voorbeelden behandelen om te laten zien hoe ASM in de praktijk werkt. Daarnaast laten we je kennis maken met bewegingsoefening die gebaseerd zijn op ASM.

  • Sub-sessie 5. Universiteit van Utrecht: ‘Impact gericht werken: strategie & beleid’

Maatschappelijke waardecreatie wordt steeds belangrijker voor Betaald Voetbal Organisaties. Bijna alle clubs in het betaald voetbal hebben inmiddels activiteiten op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)-gebied. Het is echter nog een uitdaging om deze activiteiten te structureren en te integreren in het DNA van de club. Universiteit Utrecht helpt clubs om meer impactgericht te werken: dit doen zij door clubs te helpen hun activiteiten te structureren en te verantwoorden via de methode ‘Theory of Change’. Jan-Willem van der Roest neemt je in deze sessie mee in deze methode.

Geef je eerste twee voorkeuren door via het formulier hieronder.

Voorkeuren sub-sessies: