Sport Inspiratiebijeenkomst

Geannuleerd: Sport inspiratiebijeenkomst: Besturen (of overleven) in een veranderende sportwereld

Helaas is bijgaande bijeenkomst geannuleerd. We gaan op zoek naar een nieuwe datum.

Maandag 20 september 2021 organiseren Sport050, Huis voor de Sport Groningen en FC Groningen, tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek de Sport Inspiratiebijeenkomst van seizoen 2021-2022 voor sportbestuurders. Het Corona virus heeft / had grote impact op sportverenigingen. Het belang van een goede fysieke gezondheid werd eens te meer duidelijk. En de realiteit is dat bewegingsarmoede in onze regio groter is dan het landelijk gemiddelde. Tijdens de aftrap staat de rol van sportverenigingen in de veranderende maatschappij centraal. 
Nu en in de toekomst zijn verenigingen van grote waarde om mensen te verwelkomen, te binden en actief te houden.

Tijdens een panelgesprek, bestaande uit Inge Jongman (Wethouder Gemeente Groningen), Karin Zwart (directeur Huis voor de Sport Groningen) en Simon Cageling (MVO manager FC Groningen), wordt ingegaan op de rol van verenigingen en de ondersteuning die zij hierbij kunnen ontvangen. Vervolgens volgt een presentatie over het Athletic Skill Model

Na het plenaire programma is het mogelijk om een inspiratiesessie bij te wonen. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:
- Modern besturen
- Presteren met communiceren
- Hoe om te gaan met LHBTI
- Energieke club: verduurzamen van de sportaccomodatie
- Positief coachen

Datum: 20 september 2021
Tijdstip: 19.30 uur
Locatie: Stadion Euroborg

Deze avond wordt georganiseerd door Sport050, KNVB, FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen en is onderdeel van de Nationale Sport Week. Het Hanze Instituut voor Sportstudies leverde een inhoudelijke bijdrage.

0d7c74d6-45c7-466f-b656-683d53eccb37