Sport inspiratiebijeenkomst

Logo-NSW+partner_wit

Het sportseizoen staat weer op het punt van beginnen. Ook aan het begin van dit seizoen organiseert FC Groningen in samenwerking met de KNVB, Sport050 en Huis voor de Sport Groningen een sport inspiratiebijeenkomst (voorheen Aftrapbijeenkomst). Het thema van de bijeenkomst: "Kracht van sport in Noord-Nederland".
 
Tijdens de inspiratieavond op woensdag 26 september aanstaande staat het creëren van een plezierige en veilige sportomgeving voor (jeugd)leden centraal. Want niet alleen het spelen van een wedstrijd heeft invloed op het spelplezier en de ontwikkeling van een speler. Ook het verenigingsbeleid en de bijdrage van iedereen langs het veld speelt hierin een belangrijke rol.

Scroll naar beneden voor het aanmeldformulier

20180223EOB3459

Tijdens de eerste helft gaan Ron Jans (Technisch Manager FC Groningen) en Arjan Taaij (Trainer/Coach Abiant Lycurgus) in gesprek over alle ontwikkelingen in het sportlandschap. In de 2e helft staan er zeven kennissessies op het programma met verschillende thema’s. Tijdens deze interactieve sessies wordt dieper ingegaan op kansen en uitdagingen waar u als verenigingsbestuurder of commissielid mee te maken heeft. U kunt kiezen welke workshop u wilt bezoeken. Let op: vol = vol!
 
Hierbij nodigen wij een afvaardiging van uw vereniging (maximaal 2 personen) van harte uit om bij deze bijeenkomst in het Hitachi Capital Mobility Stadion aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden door het onderstaande formulier in te vullen. Onderaan deze pagina staat de inhoud van de zeven kennissessies vermeld waar u uit kan kiezen.

Het avondprogramma ziet er als volgt uit:

  • 18:45 uur                      Inloop met koffie en thee
  • 19:15 uur                      Ron Jans en Arjan Taaij over veranderingen in het sportlandschap
  • 20:30 – 21.30 uur        Kennissessies
  • vanaf 21:30 uur            Afsluitende borrel

Aanmeldformulier:

Indien u meerdere personen wilt aanmelden, dan kunt u na geklikt te hebben op 'aanmelden!' het aanmeldformulier nogmaals invullen.

U heeft niet alle verplichte velden ingevuld

Uw persoonsgegevens worden conform onze Privacy policy verwerkt.

gezondesportkantine

Inhoud kennisessies (2e helft):

Kennissessie 1: Vrijwilligers zijn onmisbaar!
Ken jij dat sprookje van die sportvereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft, die zich jarenlang inzetten voor hun club? … dat is geen sprookje!
Het is echt geen wonder om een berg aan vrijwilligers voor je club te vinden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om vast te stellen op welke wijze je hier als club concreet invloed op kan uitoefenen, door middel van sterk vrijwilligersmanagement.
 
Kennissessie 2: Een duurzame sportvereniging – hoe pak je dat aan?
 Duurzaamheid is hot! In vrijwel elk coalitieakkoord staat opgenomen dat sporten duurzamer moet. Maar wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld? Natuurlijk wil je kosten besparen voor de vereniging, maar waar te beginnen?
In deze workshop gaan we hierop in en delen onze kennis: van draagvlak binnen de club, tot financiering van de maatregelen en de rol die het Nationaal Sportakkoord hierbij speelt. En kunnen we echt van het gas af?! Kom en denk mee!

Kennissesie 3: Besturen zo leuk, maar zo ingewikkeld
Je wilt als bestuurder vooruit kijken, de touwtjes in handen nemen/ loslaten en het liefst - 'besturen'! Toch sta je als bestuurder al gauw midden in het werkveld en voordat je het weet..., sta je achter de bar, zit je in de activiteiten- en jeugdcommissie, ben jij het aanspreekpunt voor leden en ben jij degene die met een klein groepje dagelijks jouw vereniging probeert te helpen.  Gelukkig ben jij niet de enige, want het is voor veel bestuursleden van sportverenigingen een herkenbare situatie. Tijdens deze kennissesie gaan wij, aan de hand van praktijksituaties over het besturen van een vereniging, met elkaar in gesprek over de ideale situatie.
 
Kennissessie 4: NIet meer beschikbaar

Kennissessie 5: Welke beleidskeuzes maak je om plezier en ontwikkeling van (jeugd)sporters te bevorderen?
 Als bestuurder heb je de verantwoordelijkheid een klimaat voor je leden te creëren, waarbij plezier en ontwikkeling de boventoon voert. Dat vraagt om het maken van keuzes, die op voorhand soms niet altijd tot directe resultaten leiden. In deze kennissessie wordt ingegaan op het maken van deze keuzes; Hoe gaat dit in de praktijk? Welke keuzes kan je maken? Wat zijn de valkuilen? Byron Bakker, Trainer van FC Groningen O12 en Coördinator van de Regionale Voetbal School zal middels praktijkvoorbeelden keuzes die FC Groningen maakt toelichten.
 
Kennisessie 6: Positief opgroeien 
 Kinderen die plezier hebben in hun sport, zich goed voelen in de groep en in een veilige omgeving van de sportverenigingen kunnen sporten en bewegen. Positief opgroeien in de sportvereniging helpt om positief gedrag bij kinderen te stimuleren en een positief klimaat binnen de (sport) vereniging te realiseren. In deze kennissessie wordt dieper ingegaan hoe je jeugd intensiever kan betrekken bij je vereniging.

Kennissessie 7: Besturen met een visie
Wil jij als bestuurder geïnspireerd worden over hoe je nog beter leiding kunt geven aan je sportclub? Dan is de sessie Besturen met een visie uiterst geschikt. Het traject geeft inzichten en werkwijzen over hoe je zaken binnen de club zo goed mogelijk kunt sturen en aanpakken. Je kunt zo knelpunten die spelen bij je vereniging structureel oplossen. Door de theorie over organisaties en management te koppelen aan de praktijk op de club kun je direct stappen zetten.
 

vrijwilligers2016