string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Supporters worden betrokken bij nieuw beleidsplan’.

Dinsdag 08 november 2016 om 14:21

In de 604de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd bij NEC, kijkt hij vooruit naar de komende interlandperiode en benoemt hij diverse op stapel staande activiteiten, waaronder de inspraak van supporters op het nieuwe beleidsplan van de club.

“We hebben afgelopen zaterdag tegen NEC zeker de tweede helft een behoorlijke wedstrijd gespeeld, maar opnieuw niet gewonnen. Dat is zeer frustrerend, want ons veldspel in Nijmegen was aardig, maar het gaat om doelpunten maken en wedstrijden winnen. Dat is ons ook tegen NEC niet gelukt en voor onze positie op de ranglijst schoten we met het ene punt niet veel op. Toch zijn we er met elkaar van overtuigd dat we dicht bij resultaat zitten en dat overwinningen op deze manier niet kunnen uitblijven.”
 
Incident
“Na afloop van de wedstrijd tegen NEC kregen we de uiterst vervelende mededeling dat er zich in Nijmegen een incident had voorgedaan met onze FanTourbus. Op weg richting Groningen is daarbij een steen door een ruit van de bus gegooid. Het is een wonder geweest dat hierbij geen slachtoffers zijn gevallen, maar het mag duidelijk zijn dat de schrik er goed in zat bij de mensen.”
 
“Ook directie en management van FC Groningen is uiteraard enorm geschrokken van wat er zich afgelopen zaterdag heeft afgespeeld. Uiteraard nemen we afstand van deze afgrijselijke gebeurtenis. Een onbezonnen actie, die we sterk veroordelen. Hoewel nog onduidelijk is wie er achter het incident zit, heeft de directie van NEC direct gehandeld en afstand genomen van het voorval. De club zit enorm in de maag met deze gebeurtenis en heeft direct ook excuses gemaakt.”
 
Excuses
“Deze excuses en het daadkrachtig handelen van NEC stellen wij zeer op prijs. NEC heeft aangeboden om onze supporters een gratis kaart aan te bieden voor de wedstrijd NEC – FC Groningen van volgend seizoen. Een mooi geste, die zeer wordt gewaardeerd. Zowel de directie van NEC als wij hopen dat dergelijke incidenten in de toekomst niet meer voorkomen. Het is van het allergrootste belang dat iedereen op een veilige en fatsoenlijke manier, zowel uit- als thuiswedstrijden kan bijwonen. Wij bij FC Groningen streven er immers altijd naar om ook bij uitwedstrijden door zoveel mogelijk supporters te worden gesteund.”
 
“Wat wij overigens zeer op prijs stellen is dat onze supporters op het politiebureau van Nijmegen uitstekend zijn ontvangen. Dit is door onze supporters bijzonder gewaardeerd en deze waardering hebben wij ook overgebracht aan de politie van Nijmegen.”
 
Slecht nieuws
“Met grote droefenis hebben wij afgelopen weekeinde ook kennis genomen van het overlijden van oud-tweede elftal-speler Daniël Postema. Hij kwam om het leven bij een noodlottig auto-ongeval in de Stad. Meerdere inzittenden van het betrokken voertuig hebben banden met FC Groningen. De komende dagen zullen we op gepaste wijze omgaan met deze zeer trieste gebeurtenis. We wensen nabestaanden en bekenden heel veel sterkte in deze zware tijd.”
 
Oefenduel
“Vanwege internationaal voetbal ligt de Eredivisie een week stil. Zaterdag over een week (19 november – red.) is ons volgende competitieduel. Om 20.45 uur ontvangen we dan ADO Den Haag in het Noordlease Stadion.”
 
“In de aanloop naar een paar vrije dagen speelt de selectie van trainer Ernest Faber morgenmiddag (woensdag – red.) een oefenwedstrijd tegen Cambuur. Het duel in het Noordlease Stadion begint om 14.30 uur en belangstellenden zijn van harte welkom. Voor deze oefenpot is de Piet Fransen Tribune geopend. De toegang is via ingang 2 en gratis.”
 
Internationals
“Trainer Ernest Faber kan tegen Cambuur niet beschikken over de internationals Ruben Jenssen en Alexander Sørloth, die de komende periode voor respectievelijk Noorwegen en Jong Noorwegen uitkomen. Ook Albert Rusnak is niet van de partij. Hij vertegenwoordigt Jong Slowakije. Oussama Idrissi is – mits fit – inzetbaar tegen Cambuur. Hij is opgeroepen voor Jong Oranje, maar dat speelt pas volgende week dinsdag een oefenwedstrijd tegen Jong Portugal.”
 
Hans Hateboer
“Zoals wellicht bekend is, heeft Hans Hateboer aan het einde van dit seizoen een aflopende verbintenis met FC Groningen. Wij hebben meerdere malen geprobeerd een nieuwe overeenkomst met hem af te sluiten, maar Hateboer heeft ons helaas laten weten zijn contract bij FC Groningen niet te willen verlengen. Dat is zeer jammer en spijtig.”
 
Promotiedagen
“Vandaag en morgen (dinsdag en woensdag – red.) staan de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland weer op het programma. FC Groningen is wederom met een grote delegatie ruim vertegenwoordigd op het inmiddels traditionele FC Groningen-plein in MartiniPlaza. Wij zullen ons daar – net als in voorgaande jaren – op verschillende manieren met diverse partners presenteren. Ons plein is dit jaar op een nieuwe plek te vinden, namelijk in de Borgmanhal onder standnummer 5074, direct naast het Eemsdeltaplein. U wordt van harte uitgenodigd op een van beide dagen ons plein te bezoeken.”
 
Beleidsplan
“Tot slot van deze nieuwsbrief willen wij graag aandacht schenken aan ons nieuwe beleidsplan. Binnen FC Groningen werken we al enkele weken aan een nieuw beleidsplan richting het jaar 2020. Kern van dit plan is dat we van het stadion weer een onneembare vesting willen maken, waarbij sfeer en beleving voorop staat. Omdat wij de mening van onze achterban hierbij heel belangrijk vinden, hebben we al onze seizoenkaarthouders en sponsorrelaties uitgenodigd om mee te praten en te denken over de inhoud van dit plan. Op zondag 27 november vindt deze meepraatsessie plaats in het Noordlease Stadion. Wij zijn zeer benieuwd naar de input die we hierbij krijgen voor het nieuwe beleidsplan.”
 
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard