Scout Derksen vertrekt bij FC Groningen

24 juli 2019

Dirk Jan Derksen vertrekt bij FC Groningen. De Trots van het Noorden neemt afscheid van de scout, die een aflopende verbintenis had.

Voormalig spits Derksen werd medio oktober 2018 toegevoegd aan het scoutingsapparaat van FC Groningen. De 47-jarige Limburger tekende een contract voor een jaar in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De clubleiding heeft Derksen uit zijn contract laten lopen. Hij heeft direct een nieuwe baan gevonden en treedt per 1 augustus aanstaande in dienst bij sc Heerenveen.
 
Performance-tak
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over het vertrek van Derksen: “Dirk Jan heeft ervoor gekozen zijn loopbaan voort te zetten bij sc Heerenveen. Wij feliciteren hem van harte met zijn nieuwe baan. Wij hebben een ander idee bij hoe wij ons scoutingsapparaat idealiter willen inrichten. In ons nieuwe organisatiemodel hebben wij niet voor niets gekozen om een aparte performance-tak op te tuigen en die een prominente positie te geven binnen ons technisch kader. Binnen scouting willen wij veel meer en nadrukkelijker gebruik gaan maken van data en videobeelden. Dit vraagt om een andere inrichting van de scouting en dat proces hebben we in gang gezet.”
 
FC Groningen bedankt Dirk Jan Derksen van harte voor zijn inspanningen bij de club en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière.

Laatste nieuws