Hampus Finndell keert terug naar Zweden

20 december 2017

FC Groningen heeft met Djurgarden Fotboll overeenstemming bereikt over de transfer van Hampus Finndell. De 17-jarige middenvelder keert terug naar zijn geboorteland en gaat per 1 januari 2018 spelen voor de club uit de Zweedse hoofdstad Stockholm.

FC Groningen nam Hampus Finndell op 1 juli 2016 op in de opleiding van de club. De Zweedse jeugdinternational tekende bijna een jaar geleden op Sportpark Corpus den Hoorn een contract tot medio 2019 bij de Trots van het Noorden. Finndell maakte in september van dit jaar zijn officieuze debuut in het eerste elftal van FC Groningen in de oefenwedstrijd tegen FC Sankt Pauli.
 
Niet meer gelukkig
Onder meer privé-omstandigheden zorgden ervoor dat Finndell niet meer gelukkig was in Groningen. Manager technische zaken Ron Jans zegt in een toelichting: “Hoewel wij het heel spijtig vinden dat het zo is gelopen, is deze oplossing voor alle partijen het beste. Wij wensen Hampus heel veel succes in zijn verdere carrière.”
 
FC Groningen ontvangt voor de overgang van Finndell naar Djurgarden Fotboll een transfervergoeding, waarover de clubs hebben afgesproken geen nadere mededelingen te doen.

In duel (1)
Presentatie

Laatste nieuws