‘Goed slot geven aan het seizoen’

17 april 2018

In de 676ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het gewonnen thuisduel met Roda JC, kijkt hij vooruit naar de midweekse speelronde in de Eredivisie, maakt hij melding van een bezoek aan vertegenwoordigers van de Belgische competitie en benoemt hij de feestelijke avond voor de Opleiding, komende maandagavond.

“We hebben afgelopen zondag in het Noordlease Stadion een meer dan verdiende overwinning geboekt op Roda JC. Hoewel de 2-1 uitslag wellicht anders doet vermoeden – en je in de slotfase van zo’n wedstrijd toch altijd moet oppassen voor een ‘verdwaalde’ bal – waren we tegen Roda duidelijk de bovenliggende partij. De drie punten erbij zorgen ervoor dat we in de laatste drie speelronden van de Eredivisie nog naar boven kunnen kijken om te zien of we mogelijk nog wat plaatsen kunnen stijgen op de ranglijst. We willen hoe dan ook een goed slot geven aan het seizoen.”
 
Juninho Bacuna
“Afgelopen zondag hebben we niet alleen binnen, maar ook buiten de lijnen een overwinning behaald. Meer dan 20.000 supporters hielpen met hun ondersteuning de ploeg naar de overwinning. Eén van hen was Juninho Bacuna. De speler uit onze eigen opleiding was voor de wedstrijd tegen Roda JC geschorst en bekeek de eerste helft vanaf de Tonny van Leeuwen Tribune. We zagen prachtige beelden van een met de supporters mee hossende Bacuna. Zijn spontane actie werd enorm gewaardeerd.”
 
“Ook bijzonder was het bezoek van J-Dream International, een Japanse voetbalclub uit Hilversum. De leden van deze club volgen met grote belangstelling onder meer de verrichtingen van Ritsu Doan op de voet. Na het duel met Roda JC was er afgelopen zondag in de FanCorner een meet en greet met onze Japanse aanvaller, waarbij Doan uiteraard het middelpunt van de belangstelling vormde.”
 
Midweekse speelronde
“In verband met de KNVB-bekerfinale van aankomend weekend is de 32ste speelronde van de Eredivisie een midweekse. Wij reizen hiervoor overmorgen (donderdag – red.) naar Utrecht. De aftrap in Stadion Galgenwaard is al om 18.30 uur. Dit aanvangstijdstip is voor heel veel van onze supporters in verband met bijvoorbeeld het werk te vroeg. Voor hen is het daarom onhaalbaar om tijdig in Utrecht te zijn. Wij begrijpen die teleurstelling onder onze supporters en vinden het ook jammer dat de ploeg de massale steun, die het in de afgelopen wedstrijden overduidelijk heeft gehad, zal moeten missen.”
 
Veranderagenda
“Ondergetekende brengt morgen (woensdag – red.) met de stuurgroep van de zogenaamde ‘veranderagenda’ een bezoek aan vertegenwoordigers van de Pro League, de Belgische voetbalcompetitie. De stuurgroep bestaat naast ondergetekende uit Edwin van der Sar van Ajax en Adriaan Visser van PEC Zwolle, aangevuld met Jacco Swart van de Eredivisie CV en een onafhankelijk voorzitter in de persoon van Jan Loorbach, voormalig basketballer en zeer ervaren sportbestuurder.”
 
“Zoals bekend onderzoeken we momenteel in Nederland de mogelijkheden het totale voetbal van een verbeteringsslag te voorzien, om op die manier een impuls te geven aan een positieve ontwikkeling van ons voetbal. Denk hierbij onder meer aan de discussie rondom de voetbalpiramide, het afschaffen van kunstgrasvelden in de Eredivisie, een betere bescherming van onze jeugdopleidingen en een mogelijke andere verdeling van de televisiegelden. Om ons goed te oriënteren en ons huiswerk terdege te maken, brengen wij een bezoek aan Brussel om ons optimaal te laten informeren over de competitieopzet van de Pro League, waar gewerkt wordt met verschillende play-offmodellen.”
 
Feestelijke avond
“De afgelopen jaren hebben wij in april steeds een benefietavond georganiseerd. Dit jaar houden we opnieuw een feestelijke avond, die dit keer in het teken zal staan van onze opleiding onder de titel ‘Sterren voor en van de FC’. We willen met onze opleiding het predicaat ‘internationale status’ van de KNVB verwerven en nog meer jeugdige sporttalenten de mogelijkheden bieden om hun droom te realiseren: profvoetballer worden.”
 
“Hiervoor zijn fulltime trainers en nog meer professionele faciliteiten noodzakelijk. Via een feestelijke avond – met onder meer een veiling van exclusieve kavels en optredens van diverse artiesten – hopen we een volgende stap te zetten in het verder professionaliseren van onze opleiding. De avond wordt komende maandag gehouden in – inmiddels traditioneel – Autoborg bij sponsorrelatie Noordlease.”
 
Felicitaties
“We besluiten deze nieuwsbrief met de felicitaties aan het adres van PSV met het behalen van de landstitel seizoen 2017/2018.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws