Fledderus: 'Enorm trots. Een jongensdroom voor Bjorn!'

19 april 2022

De overgang van Bjorn Meijer aan het einde van dit seizoen naar Club Brugge roept bij technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen gemengde gevoelens op. Aan de ene kant ziet hij de pas 19-jarige eigen opgeleide speler met lede ogen vertrekken uit Euroborg, maar wat uiteindelijk overheerst is toch de trots van de transfer. Meijer is heel blij met transfer naar de Belgische topclub.

Opperste concentratie aan de bal

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zegt over de dubbele gevoelens: “Dit is iets wat je zelden meemaakt: een jonge talentvolle speler uit de eigen Opleiding, die pas een klein jaar in de Eredivisie speelt en dan al de kans krijgt bij een topclub. Wij hadden Bjorn uiteraard graag langer in Euroborg willen zien spelen en wij waren ook dicht bij een tussentijdse contractverlenging. En toen stond ineens Club Brugge op de stoep. Daarop zijn de contractbesprekingen tussen het management van Bjorn en ons stil komen te liggen.”
 
Fledderus kreeg van Meijer te horen dat hij de stap naar Club Brugge wilde maken. “Een contractverlenging bij ons zat er op dat moment niet meer in en dan moeten wij afwegingen gaan maken. Wij zijn met Club Brugge aan tafel geschoven en hebben onze voorwaarden kenbaar gemaakt. De onderhandelingen verliepen professioneel en in een prettige sfeer. Club Brugge liet uit de serieuze biedingen blijken snel zaken te willen doen. Ik wens te benadrukken dat zowel Bjorn als zijn management en Club Brugge zich zeer correct hebben opgesteld. De gesprekken over deze transfer zijn in alle openheid gevoerd. Met name Bjorn verdient een groot compliment, want als je op zo’n jonge leeftijd in zo’n korte periode voor zo’n keuze komt te staan, dan komt er heel wat op je af. Bjorn is uitstekend omgegaan met de omstandigheden en hoewel wij het heel jammer vinden dat hij niet langer in het groen-wit zal spelen, zijn wij er heel trots op dat we een speler uit de eigen opleiding op zo’n jonge leeftijd kunnen afleveren aan een topclub in het buitenland.”

Met Fledderus en shirt bij het veld

Fledderus wil dan ook een groot compliment maken aan de gehele voetbaltak van FC Groningen. “De jeugdscouts, die het talent van Bjorn op jonge leeftijd hebben gezien, de trainers en specialisten in de Opleiding, die hem op Sportpark Corpus den Hoorn verder hebben ontwikkeld én als laatste halte de complete staf van de eerste selectie, die Bjorn heeft geholpen in zijn ontwikkeling de afgelopen maanden. Dit is hét perfecte voorbeeld van hoe wij ontwikkeling zien binnen onze club. Dat maakt ons enorm trots.”
 
Fledderus benadrukt dat er aan het einde van het seizoen nog aandacht zal zijn voor de aanstaande transfer van Meijer naar Club Brugge. “Voor nu is het voor alle betrokkenen fijn dat er duidelijkheid is, zodat Bjorn zich met het team kan richten op de belangrijke slotfase van de competitie waarin wij nog veel te winnen hebben. Uiteraard willen wij Bjorn nu alvast feliciteren met deze prachtige transfer. Voor hem is het een fantastische jongensdroom. Als jongentje uit Helpman de hele opleiding van de profclub uit je stad doorlopen, het eerste elftal halen en dan zo’n vervolgstap zetten. Een jongensboek!”

Dankbaar applaus

Laatste nieuws