FC Groningen laat Schreck vertrekken

6 augustus 2022

FC Groningen heeft Sam Schreck definitief laten vertrekken naar FC Erzgebirge Aue. De Duitse club huurde de 23-jarige middenvelder afgelopen seizoen al en had daarbij een optie tot koop. Die werd niet gelicht na de degradatie van de club uit Aue naar de 3. Bundesliga. Nu komt het alsnog tot een directe en permanente overgang van Schreck naar FC Erzgebirge.

Sam Schreck werd medio 2019 overgenomen van Bayer Leverkusen en tekende toen in Euroborg een vierjarig contract, tot medio 2023. In totaal speelde de Duitser 27 officiële wedstrijden in het eerste elftal van de Trots van het Noorden. De allround middenvelder keert nu dus weer terug naar zijn geboorteland Duitsland. FC Erzgebirge Aue is een club uit de voormalige DDR.

Oplossing
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zegt over het vertrek van Schreck: “Na zijn verhuurperiode in het afgelopen seizoen was ook voor het komende seizoen het perspectief van Sam richting het eerste elftal van FC Groningen niet groot. Voor beide partijen was het wenselijk te zoeken naar een definitieve oplossing voor de situatie van Sam. Die hebben wij weten te vinden met FC Erzgebirge Aue. Daar zijn we van beide kanten tevreden over. Wij danken Sam hartelijk voor zijn inspanningen bij FC Groningen en wensen hem heel veel succes in het verdere verloop van zijn carrière.”

Laatste nieuws