Danny Buijs voetbalt mee met de FC Groningen OldStars

27 mei 2022

FC Groningen wil mensen meer en beter laten bewegen. De club vindt het belangrijk dat niet alleen kinderen en volwassenen, maar zeker ook ouderen de kans krijgen om te sporten, vitaal te blijven en sociale contacten te maken en te onderhouden. In de nieuwe video op het YouTube-kanaal van FC Groningen maakt de kijker kennis met Jaap, één van de OldStars van de club, die samen een balletje trapt met Danny Buijs.

FC Groningen participeert in het Meer en Beter Bewegen programma. Vanuit dit programma wil de club zoveel mogelijk mensen in het achterland letterlijk in beweging brengen en samen met haar partners strijden tegen bewegingsarmoede in Noord-Nederland. Eén van de vele mooie initiatieven om deze ambitie kracht bij te zetten, zijn de FC Groningen OldStars. 
 
Met de OldStars wil FC Groningen 55-plussers bewust maken van de voordelen van een actieve en gezonde levenswijze. Wekelijks komen deze ouderen bij elkaar voor een lekker potje Walking Football – een variant op het reguliere voetbal waarbij alleen gewandeld mag worden en fysiek contact verboden is – en een flinke dosis gezelligheid. Het samenzijn en sociale contacten zijn dan ook net zo belangrijk als het voetballen. Daarnaast zetten de OldStars zich ook in als ambassadeurs en willen zij zoveel mogelijk amateurverenigingen motiveren om Walking Football aan te bieden. 

screen2 Jaap

OldStar Jaap 
In de nieuwe YouTube-video van de Trots van het Noorden krijgt OldStar Jaap een welverdiend plekje in de schijnwerpers. De stadjer in hart en nieren is al zijn hele leven supporter van de FC en voetbalde zo lang mogelijk door bij zijn amateurclub. Vanwege zijn leeftijd stopte Jaap met voetballen, totdat zijn vrouw hem er op wees dat FC Groningen deelnemers voor de OldStars zocht. Eerst had Jaap zijn twijfels, maar dat sloeg al snel om in puur enthousiasme. 
 
“Het is echt fantastisch, omdat je als oudere toch weer kunt voetballen zonder dat de kans op blessures groot is. Ik vind het echt fantastisch. Ook met de mannen samenzijn, de kleedkamerpraat… Het is gewoon geweldig.” 
 
Hoe leuk Jaap het bij de OldStars ook vindt, voetbal staat niet op nummer één. Dat zijn de kleinkinderen, waarvan de jongste de liefde voor FC Groningen heeft overgenomen van zijn Opa. Oppassen, samen vissen achter het huis, het zijn de kleine dingen waar de FC-er het meest van geniet: “Het is gewoon leuk dat de kleinkinderen het leuk vinden om hier te komen.” 
 
Bekijk de video nu op het YouTube-kanaal van de FC, maak kennis met Jaap en zie hoe Danny Buijs de eer kreeg om mee te trainen met de FC Groningen Old Stars. 

Laatste nieuws