Organisatie

Logo-kleur-fcg-in de maatschappij (1)

Stichting FC Groningen in de Maatschappij is in september 2010 ontstaan vanuit de betaald voetbalorganisatie FC Groningen. De stichting heeft een belangrijke positie verworven binnen de club en inspireert mensen middels mooie projecten, via intensieve samenwerkingen of door deelname aan acties.
 
Als trotse volksclub met een sterke betrokkenheid bij Noord-Nederland is FC Groningen zich bewust van haar maatschappelijke functie. Stichting FC Groningen in de Maatschappij bundelt de vele verzoeken die er aan FC Groningen worden gedaan op maatschappelijk vlak en brengt hierin de juiste structuur aan. Hierdoor zorgt de stichting dat FC Groningen aan vele projecten en initiatieven kan meewerken. 

Sierhuis enthousiasme bij Buurt Battle

Met een aantal partijen heeft Stichting FC Groningen in de Maatschappij exclusieve afspraken gemaakt, zodat de stichting en ook FC Groningen zich kan onderscheiden. Met deze partners wordt intensief samengewerkt met het uiteindelijke doel deelnemers van projecten een stap in de goede richting te laten zetten.
 
Stichting FC Groningen in de Maatschappij werkt met een zevental pijlers die allen uitstralen waar stichting en club voor staan. Meedoen, kansen creëren, goed voor jezelf en anderen zorgen en respect tonen voor mensen en omgeving, zijn hierin belangrijke kernwoorden.

Vanaf 21 december 2011 kan FC Groningen met trots zeggen dat Arjen Robben ambassadeur is van de stichting FC Groningen in de Maatschappij.

Meer informatie over:
- Bestuur en stichting
- Missie en visie Stichting FC Groningen in de Maatschappij
- ANBI status