Organisatie

FCindemaatschappij

FC Groningen is een volksclub, sterk verankerd in haar eigen verzorgingsgebied met een landelijke uitstraling en Europese ambities. Als Betaald Voetbal Organisatie heeft FC Groningen een voorbeeldfunctie en staat het midden in de maatschappij. De Trots van het Noorden neemt haar verantwoordelijkheid door te participeren in veel maatschappelijke projecten en door deel te nemen aan of aanwezig te zijn bij allerlei maatschappelijke activiteiten en initiatieven. 

Om zowel de vele verzoeken te bundelen en structuur te krijgen in alle maatschappelijke projecten en activiteiten als ook alle aanvragen professioneel in behandeling te nemen en uit te voeren, heeft FC Groningen de Stichting FC Groningen in de Maatschappij in het leven geroepen. Onder deze vlag zijn alle goede doelen en maatschappelijke projecten ondergebracht. 

Robben ambassadeur

FC Groningen is zich bewust van haar maatschappelijke functie en daar waar mogelijk participeert de club in initiatieven en projecten, die een maatschappelijk doel dienen. De initiatieven en projecten vallen onder de Stichting FC Groningen in de Maatschappij.
Stichting FC Groningen in de Maatschappij hanteert drie pijlers. Te weten: gezondheid, sociale samenhang en educatie. Als sportclub staat FC Groningen voor gezondheid, beweging en goede voeding. De sociale samenhang komt voort uit de positie, die FC Groningen inneemt, namelijk midden in de maatschappij. Daarnaast hecht FC Groningen veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling, afspraken, discipline, gedrag binnen en buiten het veld en normen en waarden. Kortom: oog voor educatie. 

Vanaf 21 december 2011 kan FC Groningen met trots zeggen dat Arjen Robben ambassadeur is van de stichting FC Groningen in de Maatschappij.

Meer informatie over:
- Bestuur en stichting
- Missie en visie Stichting FC Groningen in de Maatschappij
- ANBI status