Doan maakt eerste interlandgoal

17 oktober 2018

Ritsu Doan heeft dinsdag 16 oktober zijn eerste interlandgoal gemaakt voor Japan. De aanvallende middenvelder maakte in de met 4-3 gewonnen oefeninterland tegen Uruguay de 3-2.

Doan stond in de basis bij de A-ploeg van zijn vaderland en dat betekende zijn derde ‘cap’ voor de Japanners. Na ruim een uur spelen bracht bij de stand van 2-2 op 3-2 met een lage schuiver in de linkerbenedenhoek. Vervolgens werd het nog 4-2 en uiteindelijk 4-3 voor Japan.

Drie basisspelers
Dinsdagavond stonden in Katwijk aan Zee maar liefst drie FC’ers in de basis van Oranje onder-20, dat oefende tegen Polen onder-20: doelman Jan Hoekstra, verdediger Deyovaisio Zeefuik en middenvelder Tom van de Looi. De Trots van het Noorden was op die manier hofleverancier van de ploeg, die met 4-1 won.

Oranje-teams
Paul Matthijs reisde afgelopen weekend als assistent-trainer van bondscoach Mischa Visser af naar Tsjechië met Oranje onder-18, dat met 2-1 won.
Jorg Schreuders behoort tot de voorlopige selectie van Oranje onder-15, dat maandag 29 en dinsdag 30 oktober een trainingsstage afwerkt in Zeist.
Vijf FC-spelers nemen dinsdag 23 oktober deel aan een internationaal KNVB-toernooi in het District Noord: Jasper Meijster, Joop Oosterhof, Thijmen Blokzijl, Tijn Simmeren en Robin Kelder.

Laatste nieuws