string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Woensdagmiddag FC Groningen G-voetbaltoernooi.

Dinsdag 09 oktober 2012 om 13:55

In de 400ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de competitiewedstrijd tegen Feyenoord, kondigt hij het FC Groningen G-voetbaltoernooi aan en kijkt hij naar overige activiteiten deze week.

“We hebben een heerlijke voetbalmiddag beleefd, afgelopen zondag. De wedstrijd tegen Feyenoord had alle ingrediënten die voetbal aantrekkelijk en onderhoudend maken, al was het natuurlijk wel ontzettend jammer dat we net niet de drie punten wisten te veroveren. Niettemin was de voetbalsfeer in Euroborg weer ouderwets goed en was er een uitstekende wisselwerking tussen de ploeg op het veld en de supporters op de tribunes.”
Opmerkingen
“Op die tribunes zaten ook heel veel Feyenoord-supporters en dan doelen we niet alleen op het gastenvak. Wij hebben hierover van diverse kanten vragen en opmerkingen gekregen. De mensen die ons hebben aangeschreven over dit onderwerp, hebben wij persoonlijk antwoord gegeven. Niettemin vinden wij het goed om ook vanaf deze plaats een toelichting te geven op het hoe en waarom.”
“FC Groningen staat een open en transparant beleid voor. Wij willen een volksclub zijn en daar hoort ook bij dat wij de drempel voor de aanschaf van een kaart voor wedstrijden in Euroborg zo laag mogelijk willen houden. Dit betekent dat de eerste twee weken van de kaartverkoop voor een wedstrijd in Euroborg zijn gereserveerd voor seizoen- en ClubCardhouders van FC Groningen. In de laatste week van de verkoop is het voor elke voetbalsupporter mogelijk een vrije plek in het stadion te kopen.”
Landelijke aanhang
“Omdat Feyenoord een club is met een landelijke aanhang – ook in Noord-Nederland – kan het dus voorkomen dat op het moment dat onze eigen supporters in de eerste twee weken van de verkoop niet alle beschikbare kaarten hebben opgesoupeerd, aanhangers van in dit geval Feyenoord gebruik maken van de mogelijkheid een kaart aan te schaffen. Hierdoor was het mogelijk dat zij afgelopen zondag her en der verspreid zaten in ons stadion. Overigens leert ons de ervaring dat Feyenoord overal en altijd aanhangers in het stadion heeft zitten, aangezien zij zich dus mogen verheugen in een grote supportersschare, en dat ook bij een andere vorm van kaartverkoop Feyenoord-supporters aan een kaart weten te komen.”
Evalueren
“Het moet echter niet zo zijn dat hierdoor onze eigen supporters zich onprettig of onveilig voelen. En hoewel er zich zondag in het stadion geen incidenten hebben voorgedaan, kunnen wij ons de gevoelens die er onder sommige supporters leefden heel goed inbeelden. Wij zullen een en ander dan ook uitgebreid evalueren en ons beraden op de te nemen maatregelen bij dit soort wedstrijden. Het mag duidelijk zijn dat het comfort en de veiligheid van alle bezoekers aan Euroborg voorop staat.”
Verdachte
“Zoals waarschijnlijk wel bekend is, hebben wij na de thuiswedstrijd tegen Roda JC onderzoek gedaan naar discriminerende uitlatingen richting een paar van onze spelers, met name aan het adres van Género Zeefuik. Op basis van getuigenverklaringen en camerabeelden hebben wij een verdachte weten te traceren. Afgelopen vrijdag heeft die persoon zich vrijwillig bij ons gemeld en is hij voor de Veiligheidscommissie verschenen, waar hij zijn daden heeft bekend. Wij zullen hem doormelden aan de KNVB, die een beslissing zal nemen over dit dossier. De dader hangt een landelijk stadionverbod en een boete boven het hoofd.”
Beker
“Komend weekeinde zijn er in verband met het interlandvoetbal geen Eredivisie-wedstrijden. Daarna staan er twee uitduels op het programma, de derby tegen sc Heerenveen en het treffen in en tegen FC Utrecht. Onze eerstvolgende thuiswedstrijd betreft het bekerduel met ADO Den Haag op dinsdag 30 oktober. Seizoenkaarthouders kunnen tot vrijdag voor slechts 5 euro hun eigen plek reserveren, kaarten kosten daarna 10 euro.”
Klankbordgroep
“Vanavond (dinsdag – red.) komt de Klankbordgroep weer bijeen. Dit adviesorgaan, met afgevaardigden van de diverse tribunes en vertegenwoordigers van supportersverenigingen, treedt ten minste drie keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen. Leden van de Klankbordgroep brengen gevraagd en ongevraagd advies uit aan de club over signalen, die leven onder het publiek. Bij de bijeenkomst van vanavond zullen hoofdtrainer Robert Maaskant en teammanager Bas Roorda aanwezig zijn om zaken met de Klankbordgroep te bespreken.”
FC Groningen G-voetbaltoernooi
“Morgen (woensdag – red.) staat voor de negende keer het jaarlijkse FC Groningen G-voetbaltoernooi op het programma. Traditiegetrouw wordt het evenement gehouden op het sportpark in Glimmen. Naast de deelnemers van SJS, Stichting NOVO, Veendam 1894, Asser Boys, ONR, Stichting De Brug, HS’88 en Kids United zullen de selectiespelers en staf van FC Groningen aanwezig zijn. Het FC Groningen G-voetbaltoernooi wordt jaarlijks georganiseerd en uitgevoerd in samenwerking met FNV Bouw, KNVB, EHBO, VV Glimmen en Menzis met ondersteuning van studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het Alfa-college uit Groningen.”
Noorderlinkdagen
“Donderdag verzorgt Euroborg Horeca samen met Noorderpoort de horeca voor ongeveer 1.100 congresgangers van de Noorderlinkdagen, die te gast zullen zijn in Euroborg.”
Kinderboekenweek
“In het kader van de Kinderboekenweek zal ondergetekende donderdagmiddag voorlezen op openbare basisschool De Driebond.”
Seizoengids
“De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de Amateurconvenant Seizoengids. Nadat ruim 120 convenantpartners van FC Groningen de clubgegevens en verhalen hebben toegestuurd, is het prachtige boekwerk door FC Groningen Media geproduceerd. Het resultaat mag er wezen: bijna 250 pagina’s boordevol wetenswaardigheden, contactpersonen en informatie over de jeugdopleidingen van de amateurclubs uit het Noorden. Vanaf vrijdag wordt de Amateurconvenant Seizoengids onder alle aangesloten amateurverenigingen verspreid.”
4Mijl van Groningen
“Zaterdagavond neemt een delegatie van Kids United deel aan de 4Mijl4You. Dit evenement vindt voor de tweede keer plaats op de avond voorafgaand aan de 4Mijl. Deelnemers leggen exact hetzelfde parcours af, maar dan op een alternatieve wijze. Dit kan zijn op skates, met een rolstoel of rollator. Clubmascotte Groby is van de partij om de kinderen van Kids United bij te staan bij hun deelname.”
“Zondagmiddag zal ondergetekende samen met enkele collega’s van FC Groningen en medewerkers van de Energy Valley Topclub deelnemen aan de 4Mijl van Groningen, waar Preventief veiligheidsdiensten net als in voorgaande jaren de beveiliging zal verzorgen.”
Trouwbeurs
“Tot slot van deze nieuwsbrief maken wij u attent op een ander leuk evenement dit weekend in Groningen. Zaterdag en zondag wordt in Euroborg namelijk een trouwbeurs gehouden, Bruidsplaza genaamd. Dus mocht u trouwplannen hebben…”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard