string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen slaat met drie nieuwelingen slag op spelersmarkt.

Dinsdag 22 mei 2012 om 15:19

FC Groningen heeft in één klap drie nieuwe spelers gepresenteerd voor het nieuwe seizoen: Michael de Leeuw, Mitchell Schet en Género Zeefuik. Het Nederlandse drietal kwam met de Trots van het Noorden een meerjarige verbintenis overeen. De Leeuw en Zeefuik tekenden voor vier seizoenen in Euroborg, Schet zette zijn handtekening onder een contract voor drie jaar. FC Groningen heeft nu in totaal al vijf nieuwe spelers aangetrokken voor het seizoen 2012/2013 en legde ook jeugdinternational Stefan van der Lei vast.

Michael de Leeuw is een aanvallend ingestelde middenvelder, die op 7 oktober 1986 werd geboren in het Brabantse Goirle. In zijn jeugd was hij actief voor DWC en RKTVV. De Leeuw speelde twee seizoenen in de jeugdopleiding van Willem II en maakte in 2009 de overstap naar het toenmalige BV Veendam. De middenvelder kwam in twee seizoenen tot 67 wedstrijden aan de Langeleegte en daarin scoorde hij 38 keer. Ook won De Leeuw in 2010 twee bokalen, Gouden Stieren, als topschutter en het grootste talent van de Jupiler League. In de zomer van 2011 werd hij getransfereerd naar De Graafschap. Bij die club speelde De Leeuw afgelopen seizoen 33 wedstrijden in de Eredivisie en maakte hij tien doelpunten en tekende hij voor zes assists. De Leeuw had in Doetinchem een doorlopend contract tot medio 2014.
De 24-jarige Mitchell Schet begon in de jeugdopleiding van FC Utrecht en stapte daarna over naar die van Feyenoord. Hij maakte namens de Rotterdammers in het seizoen 2008/2009 zijn debuut in de Eredivisie. De vleugelaanvaller, die op 28 januari 1988 werd geboren in Amsterdam, droeg vier maal het Feyenoord-shirt. In 2009/2010 maakte hij zijn opwachting voor Excelsior in de Jupiler League. Op Woudestein kwam Schet tot 19 wedstrijden en vier doelpunten. In 2010/2011 maakte hij de overstap naar RKC Waalwijk. Schet werd met die club kampioen in de Jupiler League en strandde afgelopen weekend op Vitesse, in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Bij RKC speelde Schet 27 competitiewedstrijden en produceerde hij twee treffers en tien assists.
Género Zeefuik is geboren op 5 april 1990 in Amsterdam en speelde in jeugdteams van FC Omniworld, Ajax en PSV. Voor de Eindhovense club speelde de spits zestien wedstrijden in de Eredivisie en scoorde hij één doelpunt. In 2008/2009 werd hij verhuurd aan FC Omniworld (35 duels, 8 doelpunten) en een jaar later aan FC Dordrecht (37 duels, 12 doelpunten). Beide teams speelden in de Jupiler League. Afgelopen seizoen was Zeefuik actief voor NEC in de Eredivisie en maakte hij zes doelpunten in 26 duels. De 22-jarige spits had bij PSV een doorlopend contract tot en met medio 2013.
Zeefuik is sinds enkele seizoenen international voor Oranje onder-17 en Oranje onder-19 en verblijft momenteel met Jong Oranje in Oostenrijk, waar de ploeg dinsdagavond een oefeninterland afwerkt tegen Jong Macedonië. Vrijdag wordt geoefend tegen Jong Oekraïne. Beide duels zijn de voorbereiding op een tweetal EK-kwalificatie-interlands, die begin juni worden gespeeld.
Op verzoek van De Graafschap en PSV kan FC Groningen tegen haar gewoonte in geen mededelingen doen over de transfersommen die met het aantrekken van De Leeuw en Zeefuik zijn gemoeid. Eerder legde FC Groningen al middenvelder Paco van Moorsel van FC Den Bosch en aanvaller Filip Kostic vast.
Naast deze vijf nieuwe aanwinsten sloot FC Groningen ook een contract met doelman Stefan van der Lei. De 19-jarige keeper debuteerde afgelopen vrijdag in het doel van het eerste elftal in de benefietwedstrijd tegen de Suriprofs. Hij was dit seizoen doelman van RVO FC Groningen/Cambuur A1 en maakte na de winterstop tevens zijn opwachting bij Jong FC Groningen. Van der Lei, die momenteel met Oranje onder-19 in Tsjechië verblijft, tekende in Euroborg een contract voor drie seizoenen plus een optie aan Groningse zijde voor nog een jaar.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’