string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Excuses Roda JC aan supporters FC Groningen.

Dinsdag 05 maart 2013 om 14:23

Roda JC Kerkrade heeft bij monde van algemeen directeur Marcel van den Bunder excuses aangeboden voor het optreden van haar medewerkers richting de supporters van FC Groningen, die zondagmiddag de uitwedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion bezochten. Van den Bunder beloofde beterschap en zal persoonlijk in contact treden met de Groningen Fanatics, die zondag beperkingen ondervonden bij de uitingen rondom het tienjarig jubileum.

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen had maandag een verontwaardigd schrijven richting zijn Limburgse collega laten uitgaan waarin hij “de manier van omgang met onze supporters absoluut onacceptabel, amateuristisch en zonder respect” noemde. “Naar de supporters toe die de moeite hadden genomen in totaal circa 700 kilometer te reizen om jullie evenement te bezoeken”, zo schreef Nijland er nog bij.
Groningen Fanatics had veel tijd en energie gestoken om een super sfeeractie voor te bereiden in het kader van hun tienjarig bestaan. De brandveiligheidcertificaten voor spandoeken en vlaggen waren ruim voorafgaand aan de wedstrijd via de e-mail verzonden. “Dit alles om te voorkomen dat hun jubileum niet verpest zou kunnen worden”, zo liet Nijland aan zijn Limburgse collega weten. “Maar bij het stadion in Kerkrade aangekomen, was er geen enkele vorm van welkom en de enige communicatie die er was, was wat er niet mocht.”
Van den Bunder heeft zich de kritiek aangetrokken en reageerde vandaag (dinsdag – red.) persoonlijk. De directeur van Roda JC maakte excuses voor de ontvangst en de houding en gedrag van zijn organisatie. Bovendien, zo liet Van den Bunder weten, gaat hij contact zoeken met de Groningen Fanatics, om ook hen persoonlijk excuses te maken en te kijken op welke wijze er recht kan worden gedaan richting de Groningen-supporters.
FC Groningen en de supporters van FC Groningen treffen volgens Van den Bunder geen enkele blaam en hij zei toe gepaste maatregelen te nemen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Nijland laat weten het zeer te waarderen dat zijn collega Van den Bunder snel met een persoonlijke reactie is gekomen en dat hij actie onderneemt richting de gedupeerde supporters van FC Groningen. “Zo hoort het. Het siert mijn collega dat hij begrijpt hoe we met elkaar om moeten gaan.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard